Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Excel - kreator grafiku pracy

bimber83 12 Apr 2013 07:56 14913 3
    bimber83
    Level 10  
    Witam,
    chciałbym udoskonalić system rozliczeń w mojej pracy.
    jednym z pierwszych pomysłów jaki mi wpadł do głowy to stworzyć makro którego zadaniem będzie tworzenie grafiku w odpowiedniej formie. Od x lat wszyscy korzystają z formy pokazanej w przykładzie. Gdzie kolorami oznaczane jest dniówka nocka i dni wolne. W każdej komórce można wpisać L4 lub U (urlop) w zależności od potrzeb. i jest ok.
    Ale wszystko robione jest na rękę :(
    Chciałbym aby po wybraniu roku np.2014 - inbox zostało wykreowane coś takiego jak w załączonym pliku.

Czy jest to do zrobienia ?
    czy nie porywam sie z motką na słońce ?

dodam tylko że moja znajomść Excela/vba jest na poziomie (3)
    Andrzej59
    Level 20  
    Zrobiłem cos takiego bez makra ale z formułami i formatowaniem warunkowym
    Zmieniasz rok i zmienia się kalendarz z uwzględnieniem sobót niedziel i wszystkich świąt w tym wielkanocy i bożego ciała
    Resztę zrobisz chyba sam ?
    bimber83
    Level 10  
    hmm, nie za bardzo o to chodziło, ale dzięki za odpowiedz. zmiany pracują w systemie i rzadko dwa lata z rzędu wypadają tak samo :(

ja zrobilem cos takiego lopatologia ale dziala
    czy ktos jest w stanie doradzic co do kodu?

Code: vbscript
    Log in, to see the code
    infected88
    Level 9  
    Witam,
    ponawiam temat.

mam problem własnie z uzyskamiem takiego harmonagramu tj wypbieram miesiac i rok i automatycznie wyskakują mi dni tygodnia i świeta.

mam rownież problem dotyczacy zliczania godzin tj , jezeli przeciągam aby zliczyło mi godziny to w dniu wolnym zmienia sie na #ARG , czy jakoś można to zrobic abym tych dni nie musiała w kółko poprawić.
    Czy jest taka opcja aby zblokowć uzupełniony juz pola, aby nikt mi tego nie poprzestawiał?
    Może ktos mam jakiś fajny pomysł aby udoskonalic mój grafik?

z góry dziękuję chociaż za minimalną pomoc;)