Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sagem F@st 2704 - Słaby sygnał Wi-Fi po przeinstalowaniu sterowników

12 Kwi 2013 14:26 2370 2
  • Poziom 1  
    Witam!
    Drodzy forumowicze - mam mały problem. Po zainstalowaniu nowego routera Sagem F@st 2704 na Neostradzie, zauważyłem że ów router ma bardzo słaby sygnał. ( 1-2 kreski w pokoju obok) Jestem maksymalnym laikiem w tych sprawach, ale coś mnie pokusiło, żeby pogrzebać w ustawieniach. "Przypadkowo" odinstalowałem kartę sieciową wi-fi (broadcom 802.11 n) i zainstalowałem ją ponownie. To tylko pogorszyło sprawę, bo teraz mam już zasięg na "1 kreskę", dodatkowo laptop nagle łapie silny zasięg (3-4), po czym momentalnie spada do 1 lub zupełnie zanika. Próbowałem z poziomu Windowsa (7) uaktualniać sterownik do karty sieciowej, ale pojawia się komunikat, że mam najbardziej aktualny sterownik.
    Moje pytanie do Was, ekspertów: czy te wszystkie hece, to skutek słabego routera czy grzebania przy karcie sieciowej? I jak to odkręcić, aby choć trochę polepszyć sygnał wi-fi.
    Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
  • Poziom 1  
    Odpowiem krótko też mam ten problem ale zawsze morzesz przywrócić ustawiania fabryczne wchodzisz ZARZĄDZANIE :arrow: USTAWIANIA FABRYCZNE :arrow: PRZYWRÓC USTAWIENIA I GITARA LICZE NA NAJLEPSZE
  • Poziom 12  
    krzychu5878 napisał:
    Odpowiem krótko też mam ten problem ale zawsze morzesz przywrócić ustawiania fabryczne wchodzisz ZARZĄDZANIE :arrow: USTAWIANIA FABRYCZNE :arrow: PRZYWRÓC USTAWIENIA I GITARA LICZE NA NAJLEPSZE


    "Okazało się że ten modem ma kłopoty z szyfrowaniem WPA i WPA2 - sprawdzaliśmy przy obydwu był ten sam efekt zrywania połączenia i bardzo wolnego netu. Poradzono mi zmianę zabezpieczeń na sieć otwartą ale z filtrowaniem po MAC adresach karty sieciowej urządzeń , wpisałem wszystkie moje urządzenia i teraz działają bardzo szybko".