Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BLAUPUNKT BRIGHTON MP27 - Nie działa mi jeden głośnik przy podłączeniu AUX

Martinez63 12 Kwi 2013 18:04 3156 2
  • #1 12 Kwi 2013 18:04
    Martinez63
    Poziom 7  

    Jak w temacie.
    Działa mi prawy głosnik gdy włączę wyjście AUX(zmieniarki płyty) w radiu samochodowym BLAUPUNKT BRIGHTON MP27. Problem podejrzewam tkwi w ilości kabli w JACK-u, są tam 2 wiazki po 2 kable: "R" zółty i czerwony, oraz "L" niebieski i zielony. Zółty i zielony mam połączony do masy(18), czerwony do R(20), a niebieski do L(19). Poniżej zamieszczam schemat pinów. W tym momencie, po licznych kombinacjach, już nie wiem jak to zrobić.

    BLAUPUNKT BRIGHTON MP27 - Nie działa mi jeden głośnik przy podłączeniu AUX

    Proszę o pomoc, gdyż kompletnie się zamotałem.

    Z góry dziekuję i pozdrawiam.
    Marcin

    0 2
  • #2 12 Kwi 2013 21:50
    Michał 911
    Poziom 18  

    Cytat:
    Działa mi prawy głosnik gdy włączę wyjście AUX(zmieniarki płyty) w radiu samochodowym BLAUPUNKT BRIGHTON MP27. Problem podejrzewam tkwi w ilości kabli w JACK-u, są tam 2 wiazki po 2 kable: "R" zółty i czerwony, oraz "L" niebieski i zielony. Zółty i zielony mam połączony do masy(18), czerwony do R(20), a niebieski do L(19).

    Jack ma 4 kable, a ile "złącz" 3 czy 4?
    Jeżeli 4 to całkiem możliwe, że to dlatego, bo w gniazdku np. blaszka od lewego kanału może się opierać o "złącze" masy.
    Ja bym spróbował, z 3 "złączowym (na bolcu 2 przedziałki)"

    0
  • #3 13 Kwi 2013 00:11
    Martinez63
    Poziom 7  

    no i taki mam z 2 przedziałkami.... ale jak bo juz zgłupiałem...:/
    Kiedyś to ładnie działało. Do czasu kiedy kolega(mój zmiennik) postanowił że to niepotrzebne.

    0