Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gisowatt GSW 19 Premium - Wyłamana klamra mocowania zbiornika.

forsoft 13 Apr 2013 11:58 5430 3
    forsoft
    Level 21  
    Gisowatt Premium Ecosystem Cleaner (GSW 19) ma odłamaną jedną z klamer mocujących zbiornik na wodę. Są one mocowane za pomocą dwóch nitów, istnieje więc możliwość przynitowania, lub przykręcania nowej. Problem w tym, że w sklepie z częściami rozkładają ręce mówiąc iż "żadnych części do Gisowattów nie ma".

Staram się ustalić, czy można wykorzystać klamry z innego modelu. O ile mi wiadomo, to na bazie GSW 19 powstało kilka innych modeli (Queen of Air i Powermed).

Gisowatt GSW 19 Premium - Wyłamana klamra mocowania zbiornika. Gisowatt GSW 19 Premium - Wyłamana klamra mocowania zbiornika. Gisowatt GSW 19 Premium - Wyłamana klamra mocowania zbiornika.
    forsoft
    Level 21  
    Dostałem odpowiedź na maila wysłanego do Czesciagd.pl.

Na chwilę obecną nie są w stanie sprowadzić części producenta Gisowatt.
    forsoft
    Level 21  
    Cały zbiornik wraz z klamrami do odkurzacza Powermed Queen of Air kosztował mnie 61 zł. Jest niższy od mojego o 4,5cm i maksymalny poziom wody zaznaczono o 2cm niżej. Poza tymi różnicami dokładnie pasuje do wózka i silnika.

Co więcej klamry w Powermedzie mocowane są za pomocą wkrętów. Powinno być więc stosunkowo łatwo przenieść je do starego zbiornika. Nie widzę jednak potrzeby by to robić. Na razie planuję zamienić cały zbiornik.