Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

toyota celica 2000r. - nie pali na zimnym czasami - na ciepłym kaszle

krzysiek_rrr 14 Apr 2013 12:08 2388 4
    krzysiek_rrr
    Level 2  
    Witam, celica nie chce zapalać dość często na zimnym. na rozgrzanym nie pali na dotyk... świece wymienione, iskra jest zawsze, krokowy, przepustnica, dolot - wyczyszczone, przepływomierz też. jak nie chce zapalić(trzeba 2-3 razy kręcić) to jak zapali to ma niskie obroty a nie wysokie jak powinien mieć na tzw. ssaniu(wydłużony wtrysk). Co myślicie o tym? błędów żadnych nie ma. świece wykręciłem jak nie chciał zapalić i była sucha. wygląda jakby miał za krótki czas wtrysku przy odpaleniu...
    spinacz
    Level 41  
    Myślę że powinieneś podjechać do kogoś kto sprawdzi porządnie na komputerze także wartości rzeczywiste. Możliwe że czujnik temperatury padł i sterownik nie odpala na ssaniu bo myśli że jest rozgrzany. Tak czy inaczej porządna diagnostyka komputerem nie tylko odczytanie błędów.
    czarny_kajtek
    Level 2  
    najlepiej sprawdź ustawienie rozrządu i dopiero na komputer :)
    krzysiek_rrr
    Level 2  
    Był na komputerze i sprawdzaliśmy wartości bieżące... ale jak jest ciepły to jest git. czujnik temp. sprawdzałem na bieżąco przez miesiąc czas ( mając podłączony woltomierz) chodzi idealnie zawsze ;) a rozrząd jak sprawdzić? samochód jest na łańcuszku..
    krzysiek_rrr
    Level 2  
    Panowie sprawdzałem wtryski i ładnie pracują tylko czasy wtrysków są dziwne... raz jest długi mocny rozbryzg a następnym razem krótkie i dlatego samochód nie chce zapalać. czym te czasy wtrysków są spowodowane?