glapsson :
Wyjmujesz bezpiecznik od świateł, ewentualnie przekaźnik.
peter507 :
Dziękuje za linka, ale nie wnosi on nic do posiadanej wiedzy.
Artykuł ten jest tylko pochodną tego o czym napisałem ci w uwagach.
I w artykule tym nie ma słowa o tym DLACZEGO tak się dzieje tylko same eksperymenty. Główny problem autora tamtego artykułu jest to że nie rozumie co robi, widzi efekty ale nie rozumie ich przyczyny. Bo zamiast dawac 2 x 100nF dałby 100nF + 10 nF i było by o wiele lepiej.
Proponuję przeczytać klika książek o technice analogowej wtedy istnieje szansa że zrozumiesz problemy.
Stwierdziłem ze bardzo prymitywny układ - chodziło mi o układ filtrujący zakłócenia.
Ponawiam pytania - bo widać uciekły one w natłoku zdań.
1. Układ pracuje w włączonym Watchdogiem ?
2. Skąd brane jest zasilanie sekcji Vdd
3. Jak układ poradzi sobie z alternatorami które nie pracują nonstop czy to z powodu pracy silnika w trybie STOP-GO , czy to z powodu okresowej pracy alternatora. ?
4. Jak zabezpieczasz się przed spaleniem procesora podając na niego 12 V z potencjometru (przy złym jego skręceniu)
5. Czy brałeś pod uwagę co się stanie jak zostawisz samochód na światłach mijania i wyłączysz stacyjkę ? Przetwornik wytrzyma ciągłe napięcie na jego wejściu przy braku zasilania procesora ?
6. Czy sprawdzałeś co rzeczywiście mierzy ci przetwornik A/C podłączony bez żadnego filtru do zasilania samochodu ?
Quote: Stwierdziłeś że układ bardzo prymitywny więc może własnie działa na 1MHz i wtedy zastosowanie 100nF ma sens.
Nie chce mi się tu toczyć walk bo okopałeś się na stanowisku i nic nie zmieni twojego podejscia. Ale jako radę powiem ci że da się na plecy kondensatora ceramicznego wlutowac nawet 2 kolejne równolegle kładąc je na sobie.
I na pewno by to nie zaszkodziło sekcji analogowej.