Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Octavia 1,6AVU - Sonda lambda szerokopasmowa

Bunny82 15 Apr 2013 21:35 10272 3
    Bunny82
    Level 16  
    Witam mam tu na zakładzie skodzinę z usterką szerokopasmowej sondy lambda ,przed wymianą wyskakiwał błąd dot. grzałki sondy .Wymieniłem na nówkę boscha i teraz wyskakuje błąd dot.
    16555 - Zespół 1; system pomiaru paliwa
    P0171 - 35-00 - system za ubogi
    po kasowaniu usterka po czasie powraca .Nieszczelności na wylocie nie ma okablowanie sprawdzone 3-ma żarówkami H4 :shock: i jest wporzo. Olałem ten błąd i zabrałem się VCDS=em za adaptacje w 15 kody gotowości ( tam jest przycisk GENERUJ) wciskam i wykonuje polecenia sterownika .Adaptacja dot. ukł emisji spalin nie chce się adaptować .i wtedy pojawia się błąd
    16514 - Zespół 1; sonda 1
    P0130 - 35-00 - usterka elektryczna w obwodzie :shock: :shock:
    o co tu chodzi?? sonda nowa zasilanie na grzałkę jest .
    może któryś z kumpli miał podobną sytuację i podpowie coś wtym temacie.
    wloc
    Level 34  
    A kabelki od sondy błąd dokładnie mówi o przerwie w układzie sondy
    Bunny82
    Level 16  
    Kabelki od sondy do sterownika są przebadane pod obciążeniem 220W i nie wykazało żadnych przerw .Zasilanie sterownika też przebadane i jest dobrze .
    Przy nowej sondzie jak wciskam pedał gazu i chcę ustanowić powiedzmy obroty rzędu 2000/min to się nie da choćby nie wiem jaką miał delikatną nogę bo obroty pną się stopniowo w górę a przy starej sondzie to można ustanowić sobie obroty takie jakie chcesz To mnie właśnie zdziwiło , a i na starej sondzie silnik lepiej pracuję wsłuchując się w jego pracę niż na nowej.