Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BOSCH Junkers - Nie grzeje wody w jednej umywalce

pytlowany1 16 Apr 2013 22:31 3195 3
    pytlowany1
    Level 15  
    Witam, mam prosty układ w bloku w mieszkaniu. W kuchni bateria i w łazience bateria w umywalce i w wannie. Wszystko działa jak sie przekręci baterię i włącza się grzanie ciepłej wody w kuchni i w wannie, tylko z baterią w umywalce jest ostatnio problem, co to może być? dlaczego ciepła woda wogóle tutaj nie leci a czasami lubi zgasić płomień junkersa.....
    (wczesniej nie było problemów z tą bateria, trzeba było tylko, żeby móc odkręcić ciepłą wodę, trzeba było wysoko maksymalnie podnieśc baterię i wylać trochę tej wody...nie rozumuiem tego,skoro do kuchni szybko się zagrzewa woda., Pozdrawiam, Darek Pytlowany
    W0jtek92
    Level 37  
    A wyczyszczone jest sitko wylewki baterii? a poza tym jaki to Kocioł? jedno funkcyjny typy terma czy 2 funkcyjny do grzania wody użytkowej i centralnego ogrzewania?
    pytlowany1
    Level 15  
    Tak sitko nówka i bateria nowa-ma 2 miesiące. Piec 2 funkcyjny-wszystko działa-grzeje-termostat jak się ustawi np. na 20st to trzyma więc nie wiem
    piotr_boncza
    Level 29  
    To sprawdź, czy w zaworku odcinającym wodę, przed baterią, na dole pod umywalką, nie ma filtra. Jeśli masz baterię wiszącą na ścianie, po zamknięciu wody odkręć ją i sprawdź czy sitko na uszczelce nie jest zatkane. nieźle też jest, po wyjęciu sitek (w obu wypadkach), przepłukać instalację. Trzeba wyłączyć kocioł, i na krótko puścić ciepłą wodę. Powinno to usunąć zanieczyszczenia z rur. Jeśli to kocioł, to powinieneś mieć też filtry przed kotłem. Na co. i wodzie. Wyczyść oba.