Zacinała się blokada drzwi, wymieniona na nową- działa prawidłowo. Nabiera przez 2-3 sekundy minimalną ilość wody przez zawór wstępnego prania.Po czasie kilkunastu minut kręcenia bębmem lewo-prawo wyskakuje błąd E06: miga zielona lampka "GOTOWA", świecą na czerwono lamki: PRANIE KRÓTKIE, DODATKOWE PŁUKANIE, REDUKCJA WIROWANIA.
1..zablokowana pompka- sprawdzone, czyste, kręci bez zacięć
2..zatkany wąż odpływowy-sprawdzone, czyste
3..zawór przesterowania zablokowany w pozycji „włączony”-nie stwierdziłem jego obecności w mojej pralce
4..uszkodzony presostat- sprawdzone przełanczanie styków na "pralka pusta", "pozom normalny", "przepełnienie"
Po 1 minucie gaśnie lampka BLOKADA DRZWI i można je otworzyć.
Reset przez przytrzymanie klawisza STOP przez 15 sek nie pomaga, chyba że jest jakiś inny?
Brak wycieków. Sprwdzony moduł sterujący- brak uszkodzonych elementów.
Wszystko już sprawdziłem dwukrotnie, żadnych uszkodzonych elementów czy podzespołów.
Podstawiłem zawartość pamięci z pralki PC5560A412 z podobnym modułem. Niestety dalej bez zmian t.j. kod błędu E06:
Moja "osobista" pralka dlatego kolegów będących w temacie AGD proszę o wskazówki.
1..zablokowana pompka- sprawdzone, czyste, kręci bez zacięć
2..zatkany wąż odpływowy-sprawdzone, czyste
3..zawór przesterowania zablokowany w pozycji „włączony”-nie stwierdziłem jego obecności w mojej pralce
4..uszkodzony presostat- sprawdzone przełanczanie styków na "pralka pusta", "pozom normalny", "przepełnienie"
Po 1 minucie gaśnie lampka BLOKADA DRZWI i można je otworzyć.
Reset przez przytrzymanie klawisza STOP przez 15 sek nie pomaga, chyba że jest jakiś inny?
Brak wycieków. Sprwdzony moduł sterujący- brak uszkodzonych elementów.
Wszystko już sprawdziłem dwukrotnie, żadnych uszkodzonych elementów czy podzespołów.
Podstawiłem zawartość pamięci z pralki PC5560A412 z podobnym modułem. Niestety dalej bez zmian t.j. kod błędu E06:
Moja "osobista" pralka dlatego kolegów będących w temacie AGD proszę o wskazówki.