Witam wszystkich szanownych Elektrodowiczów!
Pisząc w skrócie szukam
schematu instalacji elektrycznej ew. /manuala/książki serwisowej do:
skuter Kingway Speedy 50cm3 r. prod. 2009 chińczyk typ IH500T-6.
Lub informacji jak uruchomić taki silnik.
Jeżeli kogoś interesuje, historia wygląda następująco:
*Uwagi / Skuter powypadkowy właściciel zaręcza, że tuż przed rozebraniem motor palił.
Misja to
"Odpalić motor", wbudować go w ramę z manetką gazu.
Do chwili obecnej udało mi sie doprowadzić do uruchomienia rozrusznika, silnik kręci jednak mimo wielu prób świeca nadal nie otrzymuje napięcia.
Wiem że takie skutery posiadają zabezpieczenie przed nieumyślnym uruchomieniem np czujnik w stopce czy manetce hamulca.
Niestety stan okablowania jest "masakryczny":
-brak stacyjki
-poprzerywane przewody
-niekompletna instalacja
Jeżeli ktoś posiada taki schemat lub wie, że np. schemat jakiegoś motoru jest identyczny z moim uprzejmie proszę o informacje.
(Lub może ktoś wie jak taki silnik w prosty sposób "uruchomić na kable")
Informuję, że użyłem wszelakich starań takich jak przeszukanie forum czy googli nic to nie dało. Znalazłem kilka schematów do innych modeli ale do mojego brak.
Z góry przepraszam za ew. błędy i dziękuję za informacje.
Budowę wyciągarki aktualnie dokumentuję i zamieszczę takową w odpowiednim osobnym temacie/dziale.
Pozdrawiam.
Ps: dla ułatwienia załączam zdjęcia silnika :

Pisząc w skrócie szukam
schematu instalacji elektrycznej ew. /manuala/książki serwisowej do:
skuter Kingway Speedy 50cm3 r. prod. 2009 chińczyk typ IH500T-6.
Lub informacji jak uruchomić taki silnik.
Jeżeli kogoś interesuje, historia wygląda następująco:
*Uwagi / Skuter powypadkowy właściciel zaręcza, że tuż przed rozebraniem motor palił.
Misja to

Do chwili obecnej udało mi sie doprowadzić do uruchomienia rozrusznika, silnik kręci jednak mimo wielu prób świeca nadal nie otrzymuje napięcia.
Wiem że takie skutery posiadają zabezpieczenie przed nieumyślnym uruchomieniem np czujnik w stopce czy manetce hamulca.
Niestety stan okablowania jest "masakryczny":
-brak stacyjki
-poprzerywane przewody
-niekompletna instalacja
Jeżeli ktoś posiada taki schemat lub wie, że np. schemat jakiegoś motoru jest identyczny z moim uprzejmie proszę o informacje.
(Lub może ktoś wie jak taki silnik w prosty sposób "uruchomić na kable")
Informuję, że użyłem wszelakich starań takich jak przeszukanie forum czy googli nic to nie dało. Znalazłem kilka schematów do innych modeli ale do mojego brak.
Z góry przepraszam za ew. błędy i dziękuję za informacje.
Budowę wyciągarki aktualnie dokumentuję i zamieszczę takową w odpowiednim osobnym temacie/dziale.
Pozdrawiam.
Ps: dla ułatwienia załączam zdjęcia silnika :