1. Nie mogłem znaleźć innego w eagle wiec wrzucilem taki jaki mi podpasowal a nie sporjzalem po oznaczeniach, poszukałem głębiej i znalazłem odpowiedni. Wiadomo ze 8v zabiłoby atmege.
2. Nie sprawdzałem ale już to zrobiłem. W datasheet znalazłem taka o to tabelkę:
Ponieważ na chwile obecna dysponuje kondensatorem najmniejszym o wartości 10uF to póki nie kupie odpowiednich kondensatorów, z płytki wywalę kwarc.
3. Tak z tego linku ale źle spojrzałem, uroiło mi się ze tam jest złączenie obu pinów.
4. Tak jak pkt 3
5. Na płytce miałem podłączony pin z programatora pod SCK a na schemacie połączyłem w SS mój błąd.
Schemacik
Pytania:
1. Czy kwarc jest mi potrzebny tylko wtedy gdy chce robić za pomocą atmegi precyzyjny zegar ? Czy również do innych celów służy ?
2. Lepsze jest zastosowanie kostki RTCC/RTC czy kwarcu do takiego samego zastosowania jak wyżej ?
3. Gdy juz mam kwarc wsadzony to czy muszę go włączyć fusebitem "CKSEL" ?
4. Obecnie gdy cały układ pracuje trochę dłużej to stabilizator się grzeje (aż przykręciłem do niego radiator) Czy gdzieś mogę mieć zwarcie ? Czy po prostu całość więcej pobiera prądu ze stabilizator się robi cieplejszy ?