Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

NetiaSpot - Pobieranie adresu sieciowego.

Wickeed92 26 Kwi 2013 10:51 2085 10
  • #1 26 Kwi 2013 10:51
    Wickeed92
    Poziom 6  

    Na początek starałem się zebrać wszystkie potrzebne informacje, by przybliżyć Wam sprawę.
    NetiaSpot - Pobieranie adresu sieciowego. NetiaSpot - Pobieranie adresu sieciowego. NetiaSpot - Pobieranie adresu sieciowego. NetiaSpot - Pobieranie adresu sieciowego. NetiaSpot - Pobieranie adresu sieciowego.

    Teraz krótki opis. Dostałem Router podłączyłem DZIAŁA! Zrobiłem format nie mogę się połączyć. Cały czas pisze pobieranie adresu sieciowego. Mam kartę WIFI TP-LINK. Bez problemu łączę się z siecią kumpla, ale z Netią nie mogę.
    Próbowałem restartu z podłączonym kablem ETHERNET jak i bez, bez skutku.
    Przycisk WPS wielokrotnie naciskany - bez skutku.
    Wyłączanie, włączanie z zasilania również (komuś tam ponoć pomogło mnie nie).

    Coś musi blokować mi to połączenie. Tylko co?!
    Dodam, że nie mam jak wejść w konfiguracje Routera bo nie mogę się z nim połączyć.

    Baaaardzo proszę o POMOC!

    0 10
  • #2 26 Kwi 2013 11:00
    hermes-80
    Poziom 43  

    SP2/3 zainstalowana na PC?

    0
  • #3 26 Kwi 2013 11:10
    andk1eltd
    Poziom 35  

    Zaraz, zaraz - chcesz się połączyć z jednocześnie z różnymi sieciami na jednej karcie? Ze screenów widać, że jesteś już połączony z jakimś tp-linkiem - rozłącz to połączenie i łącz się ze spotem.

    0
  • #4 26 Kwi 2013 11:32
    Wickeed92
    Poziom 6  

    MW XP
    Proffesional
    Wersja 2002
    Dodatek Service Pack 3
    ]Link[/url]

    Dodano po 1 [minuty]:

    Rozłączam TP-LINK i nawiązuje nowe z NETIASPOT, ale pisze mi przez około 10 sek ustalanie adresu sieciowego i nawiązuję połączenie z TP-LINK. Usunąłem TP-LINKA z listy bo nie chytała go karta i tylko probował z NETIA i nie moze tego adresu sieciowego pobrac.

    Dodano po 6 [minuty]:

    Jeżeli przydzieliłem karcie (zamiast automatu):
    adres 192.168.2.10
    maska 255.255.255.0
    brama 192.168.2.1

    To nawiązało połączenie ale jak by internetu nie było, w przeglądarce żadna strona nie wchodziła a po kilkunastu sekundach wywalało NETIE polaczenie i szukalo tp-linka.

    Dodano po 11 [minuty]:

    Panowie i Panie bardzo mi zależy Proszę o pomoc! Jakieś pomysły?!

    0
  • #5 26 Kwi 2013 11:38
    andk1eltd
    Poziom 35  

    Rozumiem, że masz kartę WiFi przez USB.
    Tak nie wnikając w szczegóły - usuń sterowniki tej karty i zainstaluj ponownie.

    0
  • #6 26 Kwi 2013 11:45
    Wickeed92
    Poziom 6  

    Tak dokladnie Karta WIFI podlaczaona jest przez USB ale laczy mnie ona z inna siecia. Jest sens reinstalacji sterownikow? w takim przypadku.

    0
  • #7 26 Kwi 2013 11:55
    andk1eltd
    Poziom 35  

    Właśnie taki sens.
    Odinstaluj kartę i zainstaluj ponownie. Roboty niewiele a może poskutkować - bez skomplikowanych dociekań co i gdzie było źle.

    0
  • #9 26 Kwi 2013 12:24
    hermes-80
    Poziom 43  

    Wejdź na Spota i zmień kanał nadawania.
    Poza tym usuń wszystkie sieci i Spota ustaw na 1 miejscu.

    0
  • #10 26 Kwi 2013 12:49
    Wickeed92
    Poziom 6  

    Właśnie nie mam jak! wejść na Router! bo nie mogę się z nim połączyć ;/

    Dodano po 12 [minuty]:

    Skoro nie mam możliwości połączyć sie z Routerem myslicie ze to jego wada? fabryczna czy cos?

    0
  • #11 26 Kwi 2013 18:38
    hermes-80
    Poziom 43  

    A kable od czego masz ?? Ale najpierw zainstaluj sterowniki sieciowe od ETH w laptopie bo masz braki.

    0
  Szukaj w 5mln produktów