Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereOximon wrote:matiwoj11 wrote:pomijając wątpliwą jakoś GoodRam'ów
Poważnie? A przypadkiem GoodRam'y nie mają dożywotniej gwarancji?
Arteko77 wrote:To tylko takie przekonanie... HyperX sie zle podkręcały... Nie były wadliwe.
elektryku5 wrote:Hmm, czy ja wiem czy traci... Ja podczas eksperymentów zamontowałem 4 inne kości 512MB DDR2, timingi, napięcie i częstotliwość ustawione na stałe w BIOS -działa.
matiwoj11 wrote:Czy komputer zadziała z 3 kośćmi RAM
swiercm wrote:Odpowiadając jednoznacznie na pytanie Autora - będą działać.
wariato wrote:W przypadku platformy Sandy/Ivy i tak to nie ma wielkiego znaczenia czy będzie DC
wariato wrote:Pete_O napisał:
Masz jakieś testy wydajności, które potwierdzają Twoją opinię?
Jasne, wystarczy że poszukasz.
Kasek21 wrote:Nie ma różnicy w normalnym użytkowaniu - różnica jest w testach i duża tylko w syntetykach.
Pete_O wrote:Ale moim zdaniem nie można zakładać z góry, że ktoś, kto zamiast 8GB RAM potrzebuje 12 GB, zamierza poprzestać na "normalnym użytkowaniu" - cokolwiek to wg Szanownego Kolegi znaczy?
Kasek21 wrote:Przy wyborze pomiędzy Dual Channel, a ilości pamięci RAM jedynym słusznym wyborem jest większa ilość pamięci.
Pete_O napisał:
Ale moim zdaniem nie można zakładać z góry, że ktoś, kto zamiast 8GB RAM potrzebuje 12 GB, zamierza poprzestać na "normalnym użytkowaniu" - cokolwiek to wg Szanownego Kolegi znaczy?
Nie 12GB tylko 10GB - autor tematu pytał o to czy po dokupieniu 2x4GB będzie mógł zostawić posiadany moduł 2GB. Z czasem będzie mógł wymienić te 2GB na 2x4GB czy 2x8GB. Nie ma najmniejszego sensu dążyć na siłę do DC ponosząc dodatkowe kości bo zysk z trybu DC jest zbyt mały.
Kasek21 wrote:Tu masz różnicę pomiędzy czterema różnymi trybami:
Kasek21 wrote:Nie ma różnicy w normalnym użytkowaniu - różnica jest w testach i duża tylko w syntetykach.
Pete_O wrote:A zauważyłeś, że ten drugi diagram dowodzi też, że w wypadku tej gry nie ma różnicy między 4GB, 8GB, 12GB, czy 16GB? Zatem ona jest kompletnie niemiarodajna - jeśli chodzi o ocenę przydatności DC vs SC. Po prostu test był robiony na systemie, gdzie wąskim gardłem nie była ilość czy tryb pamięci, tylko coś innego.