Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Octavia II - Wyrwany kabel z kostką od radia - gdzie to podłączyć?

everton1 29 Apr 2013 17:35 3558 3
    everton1
    Level 2  
    Witam,

Mam mały problem, bo w octavii II wymieniłem oryginalne radio Amundsen na własne z lepszą nawigacją. Troche się tym bawiłem, testowałem telewizję i za mocno pociągnąłem kostkę, by mieć więcej swobody. Rozłączyło się wszystko w momencie, zapewne odpiąłem/oderwałem kostkę od jej wczesniejszego połączenia gdzieś "głebiej". I tu mam pytanie, gdzie kabel z kostką do radia, jest wpięty wcześniej w auto? Jak się tam dostać? Spod kierownicy jest tam dostep?
    Zaqznaczam że komputer działa, wszystko jest ok, tylko radio, ani moje ani oryginalne nie daje znaku życia, czyli ewidentnie połączenie.
    Mam nadzieję, że to tylko jakaś "głebsza" wtyczka. Na innych postach nie znalazłem takiego opisu schematu. Z góry dzięki, dla tym co się znają temat pestka.
    grappa01
    Level 11  
    podeslij foty by zobaczyc jak to wyglada
    everton1
    Level 2  
    No właśnie nie ma co robić fot, bo nic nie widać, wygląda jakby wszystko było ok. za mocno pociągnąłem i mam teraz dłuższy kabel z kostką niż ustawa przewiduje. Nie chcę go całkowicie wyciągać przez otwór pod radio, bo wtedy za cholerę nie włożę z powrotem. Pytanie gdzie uderzyć by się dostać do odpowiedniego połączenia. Czy próbować pod kierownicą? Gdzie to jest łączone z resztą elektryki?

Octavia II RS FL 2012, ale chyba we wszystkich jest tak samo... Jak?

Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:

Rozebrałem cały dół pod kierownicą, i nie widac żadnego złącza. Kabel od kostki łączy się z głównym kablem i ginie gdzieś w desce, głebiej. Pytanie gdzie? Czy całkowite nie działanie radia może byś spowodowane po prosru jakimś bezpiecznikiem?
    Sołtys_Elbląga
    Level 31  
    Zobacz sobie miernikiem czy rozłączyło wszystko czy może jest rozłączona masa lub plus jednego przewodu. Będzie mniej do roboty.