logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung - przywrócenie Windows 8, uszkodzone recovery - partycja 25GB

Skazo 29 Kwi 2013 21:27 3969 2
REKLAMA
  • #1 12253355
    Skazo
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Dostałem do zrobienia komputer w którym zostało odłączone zasilanie podczas aktualizacji Windows8. Po ponownym uruchomieniu system nie uruchamiał się automatycznie wskakiwało recovery podczas którego ładowania wyskakiwał błąd i trzeba było resetować system. Kombinowałem trochę przy partycjach gparted zobaczyłem że jest partycja 25GB na której powinien znajdować się na moje system do instalacji, ale za cholerę nie mogłem jej uruchomić. Wziąłem od kumpla instalkę windows 8, zainstalowałem ale nie mam kluczu produktu, ani sterowników. Dzięki temu, że zainstalowałem 8 wszedłem w ochronę systemu i włączyłem partycję samsung rec 2 (tą 25 gb). Teraz gdy odpalam recovery to się uruchamia, ale gdy chcę przywrócić komputer do ustawień fabrycznych wyskakuje, że brak partycji z systemem windows, i że dana struktura partycji nie jest obsługiwana. Macie jakieś pomysły żeby był ten windows 8 fabryczny oryginalny?

Samsung - przywrócenie Windows 8, uszkodzone recovery - partycja 25GB
  • REKLAMA
  • #2 12254284
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1575
    Przed kombinowaniem trzeba było sprawdzić działanie F4.
    F4 działa?
    Podaj model tego Samsunga, wynik:
    sudo gdisk -l /dev/sda

Jeśli masz tam Parted Magic to przydałoby się załączyć wynik: RESULTS.txt z polecenia
    bootinfoscript

Skazo napisał:
    włączyłem partycję samsung rec 2

Nie bardzo rozumiem...
  • #3 12256228
    Skazo
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    próbowałem f4 i nie działało, dopiero właśnie jak włączyłem partycję samsung rec 2 zadziałało (w mój kopmuter ---> ochrona systemu ją włączyłem)

samsung NP300E5C-A04PL

sudo gdisk -l /dev/sda <----chodzi Ci o wpisanie tego w cmd ?

wynik bootinfrscript załączę wieczorem, parted magic powinien byś o ile się nie mylę na hirensie
REKLAMA