Witam. Mój problem z komputerem mam od mniej więcej 3 miesięcy. Polega on na tym że po włączeniu komputera , uruchamia się on normalnie, lecz nie odpala monitor. Dioda na początku wogóle się nie zapalała, teraz po jakiś 30 minutach zaczyna migać. Na początku monitor uruchamiał się po 20 minutach, potem po godzinie, dwóch a teraz włącza się po 4 godzinach. W tym czasie reset kompa nic nie daje, jak trzymam wciśnięty przycisk resetu to dioda w monitorze zaczyna świecić (niebieski kolor) bez mignięcia. Sprawdzana była inna płyta główna-nie działa, sprawdzana karta graficza na innym komputerze -działa, sprawdzane pamięci ram-działają (po wyciągnięciu ich głośniczek w płycie pika), zmieniany procek (na Sempron)-nie działa, podłączany inny zasilacz (ModeCom Feel III 400 Wat) spalił się, podłączany inny monitor z innym kablem, nie włącza się, wyskakuje "no signal". Formatowałem dysk twardy, wgrywałem na nowo Windowsa 7-monitor reaguje cały czas tak samo. Kondensatory na płycie głównej bez wybrzuszeń. Bios na optymalnych ustawieniach. Jak już się monitor włączy po tych 4 godzinach to muszę (choć nie zawsze) zmieniać rozdzielczość ekranu na takie jakie miałem ustawione przed włączeniem się monitora, gadżety pulpitu (zegar, pogoda) znajdują się na środku ekranu, przy słąbo wymagającej grze (online z facebooka) procesor się przegrzewał, wymieniłem pastę. To wszystko. Nie mam już pojęcia co może się dziać. Może trzeba zmierzyć napięcia na wyjściach-wejściach połączeń, nie znam się zbytnio na tym. Chyba będe musiał zanieść komputer do serwisu bo brak mi już pomysłów co mam z nim robić dalej. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Dodano po 10 [minuty]:
Specyfikacje komputera:
Płyta- Abit AN 52-S
Procek- Athlon 64 X2 Dual Core 5200+
Karta- ASUS EAH3650 Silent
Kości- A-DATA DDR 2 800Mhz, 2x2GB i 2x1GB
Zasilacz- Seasonic 600 Wat
Dysk Twardy WD
Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:
Aha jeszcze monitor
SAMSUNG SyncMaster 2043nw
Dodano po 10 [minuty]: