Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra F zablokowane drzwi od kierowcy przez centralny zamek

nikio7553 30 Apr 2013 22:37 9459 14
    nikio7553
    Level 9  
    Witam, mam opla astrę f 99, stanął siłownik sterujący od centralnego zamka w zamkniętych drzwiach od kierowcy, nie da się z zewnątrz kluczyka w zamku przekręcić by otworzyć ani od środka wyciągnąć rygla. Mogę wejść do auta jedynie drzwiami od pasażera. Proszę o pomoc, jak otworzyć drzwi od kierowcy?
    azibik
    Level 32  
    Najprostsze rozwiazanie metoda niszczaca,wyciac oslone drzwi i odkrecic silownik.Wcale nie musi byc to wina silownika.Rozwiazanie ambitne ,znalezc przewody zasilajace silownik i zasilic prosto z akumulatora/nie musi pomoc/.Jezeli masz dostep do takiego samego samochodu,mozna wyciac kawalek oslony,po ogledzinach dobrych drzwi.
    Powodzenia
    nikio7553
    Level 9  
    Naprawdę nie ma sposobu by niczego nie niszczyć?
  • Helpful post
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Rada z zasileniem siłownika bezpośrednio jest rozsądna. Do przewodów dostaniesz się od kickpanelu. Jeśli jednak uszkodzona jest wiązka drzwiowa lub siłownik, to nic tak nie wskórasz i trzeba się dostać do zamka.
    Próbowałeś operować zamkiem na dociśniętych do auta drzwiach?
    nikio7553
    Level 9  
    Operować masz na myśli próbować przekręcić kluczyk w zamku? Nie próbowałem dociskając jednocześnie drzwi, z drugiej strony nie chcę na siłę próbować przekręcić by nie uszkodzić zamka, wpadłem na pomysł spróbować pilotem tylko muszę kupić baterie, najbardziej szkoda mi cokolwiek niszczyć
    miwi
    Level 28  
    Nie ma potrzeby niszczenia czegokolwiek, przynajmniej na tym etapie. Tapicerkę odkręć i zdejmij. Tam zamek nie jest w jednej obudowie z siłownikiem więc przestawisz cięgno ręcznie.
    nikio7553
    Level 9  
    Nie będzie problemu z odkręceniem tapicerki przy zamkniętych drzwiach?
  • Helpful post
    miwi
    Level 28  
    Super komfortowo nie będzie, zwłaszcza jeśli nigdy jej nie zdejmowałeś. Moja rada, dla treningu zdejmij z drzwi pasażera a potem z doświadczeniem zabierz się za te od kierowcy.
    nikio7553
    Level 9  
    dzięki za pomoc, jutro z rana się za to zabiore, później napiszę co udało mi się zdziałać
    boggi
    Level 10  
    Witaj kolego , jak tam Twój problem ? Udało Ci się z Tym uporać ?
    Mam to samo , tylko , ze nie drzwi kierowcy , tylko pasażera :(
    nikio7553
    Level 9  
    Tak, udało mi się częściowo odkręcić tapicerke od środka od strony siłownika, tylko go dotknąłem śrubokrętem i się odblokował ;)
    rogulek12
    Level 10  
    Hej. Mam podobny lub taki samo problem. Opel Astra f 93r centralny już od dawna mi się psuł tzn czasem otwierał drzwi czasem nie. Zamek od kierowcy był wymieniony i kluczyk mam tylko do zamka od strony pasażera. Zablokowało mi drzwi od kierowcy, centralny nie otworzył i nie mogłam wyciągnąć tego dzyndzla żeby odblokować drzwi. Ściągnąłem tapicerkę drzwi od strony pasażera i centralny jakoś odblokował mi drzwi kierowcy, ściągnąłam tapicerkę przy otwartych drzwiach chciałam wymienić zamki (od kierowcy zamontować ten od pasażera,) żebym mogła otwierać kluczyki em drzwi od kierowcy a te znowu mi się zatrzasnely i nie mogę ich odblokować poradźcie coś bo już nie mam siły do tego auta :/ czy jak wymontuje wszystkie siłowniki to zamki będą działać? Tzn bez centralnego tylko wszystko recznie
    darek.jacek
    Level 13  
    Auto z 93 roku więc po co zamykać drzwi?
    Ja bym spróbował jednocześnie kręcić kluczem i ruszać tym dzyndzlem do ryglowania. Często pomagało
    rogulek12
    Level 10  
    Zablokowaly się drzwi od kierowcy a od pasażera mam kluczyk. Zamek wymontowany jest narazie