witam. od pewnego czasu mam następujący problem. przy kazdym uruchomieniu systemu usuwa mi się Firefox i muszę go cały czas instalować. gdy przestałem to robić problem przerzucił się na internet explorer. i jeszcze do tego przy starcie systemu pojawia się takie coś:
proszę o jakąś pomoc.
Spróbuj wyłączyć ten komunikat wejdz w Start potem w pole wyszukaj i wpisz msconfig i kliknij enter. Wejdz w zakładkę Uruchamianie potem Wyłącz wszystkie - zastosuj - OK , uruchom ponownie komputer i powinno pomóc.
ok dzięki komunikat zniknął ale znalazłem kolejny problem. przy próbie wejścia w documents and settings na dysku C wyskakuje ok no z napisem "obecnie nie masz uprawnień dostępu do tego folderu" przy kliknięciu kontynuuj wyskakuje "odmowa uprawnień dostępu do folderu". wszystko dzieje się na koncie administratora.
Zainstaluj Malwarebytes AntiMalware. Wykonaj pełne skanowanie, usuń wszystko co znajdzie program. Tylko najpierw logi o które prosił kolega wyżej, później skanowanie.
Zastosowanie MBAM zaraz po wygenerowaniu logów sprawi, że będą one nieaktualne (bo część wpisów może już nie istnieć). Powinno się go użyć już po sprawdzeniu logów jako jeden z kroków ostatnich mający na celu sprawdzenie, czy nie zostały jakieś resztki infekcji lub użycie skanera jeszcze przed rozpoczęciem zabawy z logami.