Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania

01 Maj 2013 15:12 7884 29
  • Poziom 9  
    Witam! Ostatnio bardzo wolno otwierają się strony internetowe typu Facebook i YouTube. Przetestowałem swoje łącze z poradnika ze strony http://www.lnet.pl/d...ty/poradnik.php i przy punkcie 5 w konsoli piszę upłynął limit czasu żądania.Wyskakują komunikaty "Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną". Komputer był skanowany 2 razy i nic nie wykryło.
    http://www36.zippysh...66889/file.html - net-log
    http://www36.zippysh...76367/file.html - cmd log
    Internet jest od netii i router netiaspot


    Popraw odnośniki do stron. Zamiast załącznika zastosuj ten sposób: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    [witux]
  • Poziom 39  
    1. Jaki router?
    2. Jaki operator?
    3. Jak się łączysz z routerem?
  • Poziom 9  
    voitek1 napisał:
    1. Jaki router?
    2. Jaki operator?
    3. Jak się łączysz z routerem?

    1. Netia spot
    2. Netia
    3. Przez kabel
    Problem wystąpił jakiś 1 miesiąc temu.
  • Poziom 39  
    Karty w kompie ustawiasz na auto-config.
    Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania

    Po ustawieniu restart kompa i pokaż screena z IPconfig/all
  • Poziom 9  
    Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania
    Jeszcze gdy chcę wejść na speedtest.net wyświetla się "The requested URL could not be retrieved

    While trying to retrieve the URL: http://speedtest.net/

    The following error was encountered:

    Unable to determine IP address from host name for speedtest.net

    The dnsserver returned:

    Server Failure: The name server was unable to process this query.

    This means that:

    The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL.
    Check if the address is correct.

    Your cache administrator is root.
    Generated Thu, 02 May 2013 18:45:53 GMT by proxymes (squid/2.6.STABLE21)"
  • Poziom 39  
    Pokaż ustawienia z netia-spot WAN i LAN.
    Czy inne urządzenia łączą się przez ten router?
  • Poziom 9  
    Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania
    Niestety nie znalazłem LAN. Z routerem łączy się nieraz tylko jedno urządzenie (oprócz komputera)
  • Poziom 39  
    Powinieneś mieć w netia-spot zakładkę "sieć" i "urządzenia podłączone" lub "sieć domowa".
    Jak łączysz się teraz z routerem?
  • Poziom 9  
    Jestem połączony przez kabel z komputerem. Teraz nie ma podłączonego urządzenia.
  • Poziom 39  
    W Netii pokazuję, że podłczony jest komp - dokładnie ten, z którego przesłałeś IPconfig.
    Jak masz ustawione karty w kompie? Co jest W TCP/IP?
  • Poziom 9  
    W TCP jest wszystko na automatycznym IPv4 i IPv6
  • Poziom 39  
    Zmień prędkość kart z "full duplex" na "half..." i ze 100 na 10Mbps - popróbuj i sprawdź... (100 half/full i to samo na 10 half/full)
  • Poziom 9  
    Nie mogę zmienić na 10, bo będę miał zmniejszoną prędkość internetu. Jedynie mogę zmienić na Half 100, ale i tak nic nie daje.
    Dzięki za odpowiedzi.
  • Poziom 39  
    Na razie nie masz żadnej prędkości - więc spróbuj
  • Poziom 9  
    Chodziło mi o prędkość pobierania, ale zmiana nawet na 10 nic nie daje.
  • Poziom 39  
    OK - to pora zająć się softem:
    1. Czy na innej przeglądarce ten sam problem?
    2. Przetestuj na speedTest.net i prześlij screena
  • Poziom 9  
    Na każdej jest tak samo tylko że na Mozilli jest trochę lepiej niż np. Explorer czy Chrome.
    Nie mogę wejść na speedtesta bo pisze ten komunikat w moim 3 poście.
    Test zrobiłem na speedtest.pl
    www.speedtest.pl/test/60458355
    Coś mi się zdaje że jakieś oszukane, bo prędkość pobierania jest OK
  • Poziom 39  
    adriann72 napisał:
    Na każdej jest tak samo tylko że na Mozilli jest trochę lepiej...
    Zdefinuj "trochę"
  • Poziom 9  
    Po prostu Mozilla się mniej zamula od Chroma. A na np. YouTube prędkość ładowania video jest dobra, tylko te strony zamulają i jeszcze ten błąd: The requested URL could not be retrieved While trying to retrieve the URL
  • Poziom 39  
    adriann72 napisał:
    ...ten błąd: The requested URL could not be retrieved While trying to retrieve the URL
    A czy ten błąd z konkretnej strony, czy z wielu?

    PS
    Ze speedTest wynika, że nie masz problemów...
  • Poziom 9  
    Z początku był on też na netiaspot.home i speedteście. Teraz już mogę wejść na netiaspot.home ale nie mogę na strony z antywirusami, przeglądarkami.
  • Poziom 39  
    To raczej ustawienia DNS. Zadzwoń do operatora i potwierdź ustawienia po stronie WAN (DHCP i DNS).

    NA PRÓBĘ:
    Wpisz w ustawieniach karty w kompie DNS 8.8.8.8 - SAVE. Czy nadal jest problem?.
    Z powrotem ustaw na auto...
  • Poziom 9  
    Już próbowałem robić z DNS i nie pomogło. Co mam konkretnie powiedzieć? Narazie dziękuje za pomoc :)
  • Poziom 39  
    Proszę bardzo.
    Powiedzieć musisz niestety operatorowi
    voitek1 napisał:
    Zadzwoń do operatora i potwierdź ustawienia po stronie WAN (DHCP i DNS)...
  • Poziom 20  
    Hmm,miałem podobną sytuację,też szukałem aż znalazłem a pomógł mi drugi komp którym się podłączyłem i sprawdziłem pingi, tu wszystko grało a przyczyna to firewall Windowsa który mimo, że jest wyłączony to jednak jakoś "w tle" działa i potrafi sporo namieszać. Wejdź we właściwości sieci, właściwości połączenia, zakładka zaawansowane-ustawienia i zobacz co też Windows tam powstawiał bo ja mając antywira o mało z krzesła nie spadłem.Jak wyczyściłem wszystko "podejrzane" komp ruszył "z kopyta"
  • Poziom 9  
    wibi, Mógłbyś dokładniej opisać jak się tam dostać żeby to wyłączyć?
    W zaporze mam takie coś Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania
    Gdy klikam użyj ustawień zalecanych nic się nie dzieje i nie mogę zmienić ustawień.
  • Poziom 39  
    Po lewej stronie masz "Wyłącz lub włącz zaporę"...
  • Poziom 9  
    Tylko musiałem uporać się z błędem 6801