Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda hornet - Po korekcie przebiegu nie działa obrotomierz

pilot11 01 May 2013 15:47 6126 9
    pilot11
    Level 12  
    Witam jak w temacie. W motocyklu był zmieniony licznik był za mały przebieg więc zmieniłem z 5 kkm na 16kkm były problemy z zapisem pamięci rozwiązane w tym temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12143088#12143088 ale po zmianie w liczniku działa wszystko oprócz obrotomierza. Instalacja sprawdzona sygnał z impulsatora dochodzi do licznika ale ten nie działa. Może ktoś spotkał sie z podobnym problemem. Pozdrawiam.
    Ireneo
    Level 42  
    Luty sprawdź czy wszystkie ok(pamięć robiona na wylucie?),ewentualnie wgraj ori wsad,może namieszałeś?
    pilot11
    Level 12  
    Pamięć robiona na wylucie próbowałem już na oryginalnym wsadzie ale może mi źle zczytało, jutro wrzucę to co mam może ktoś sprawdzi ew. może ktoś ma sprawdzony wsad pamięci 93c56.
    Ireneo
    Level 42  
    Czytałeś jako 8 czy 16bit?
    pilot11
    Level 12  
    Właśnie nie jestem pewien może być , że jako 8 bit myślisz ze to dlatego? Ale w takim razie dlaczego pozostałe funkcje działają.
    gabik001
    Level 37  
    Tak , jak odczytałeś 8bitowo to uwaliłeś wsad . Też to przerabiałem na liczniku od civica. Zapomniałem o podstawowej rzeczy i masz... Musiałem pożyczyć licznik żeby skopiować wsad.
    Ireneo
    Level 42  
    Odczytałeś jako 8 to brakuje mu trochę informacji,dlatego nie działa.
    pilot11
    Level 12  
    No to super , więc w takim razie pytanie czy nie ma ktoś wsadu pamięci do w/w hondy?
    smolam
    Level 13  
    Witam

Podepnę się pod temat gdyż mam podobny problem. Kupiłem Hornet-a z niedziałającym obrotomierzem. Po oględzinach okazało się, że ktoś majstrował przy pamięci. Po przeczytaniu tego tematu wnioskuje, że podmiana wsadu powinna pomóc. Tu prośba do osoby dysponującej takowym o udostępnienie. Przebieg nie ma znaczenia , na moim obecnie jest 28 tys.

Motocykl to Honda CB600F Hornet z 2004 roku. Zegary jak na zdjęciu.
    Honda hornet - Po korekcie przebiegu nie działa obrotomierz
    najdzik
    Level 16  
    Ma ktoś sprawny wsad pamięci do zegarów z Horneta 2003 rok (takie jak na zdjęciu)??