Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Cordoba Vario 1.6 75 KM nie odpala.

Damian4944 02 May 2013 21:12 3552 4
    Damian4944
    Level 9  
    Witam.
    Seata kupiłem niedawno, przyjechałem nim do domu i już na drugi dzień nie chciał zapalić. Pomogła wtedy wymiana cewki.
    Po około 100 kilometrach niestety brakło paliwa i od tego momentu nie udało mi sie go uruchomić.
    Iskra jest, po zakręceniu rozrusznikiem czuć bardzo nieprzepaloną benzyną a mimo to nawet nie ma nawet lekkich chęci aby zapalić.
    zmieniałem kolejność kabli, odłączyłem czujnik halla (tak mi się wydaje, tą kostkę przy aparacie zapłonowym.) i nic.
    pompkę paliwa w baku słychać, pod maską po przekręceniu kluczyka na zapłon słychać coś przy przepustnicy.
    Brakuje mi już sił i pomysłów dlatego przyjmę wszelkie porady.
    Co to może być?:)
    decybel91
    Level 42  
    Pompka paliwa wysiadła, ostatnio robiłem Seata Ibize z identycznym silnikiem i mimo że pompa pracowała nie podawała paliwa, nie przepalona PB to słabe ciśnienie paliwa lub jego kiepska jakość.
    Damian4944
    Level 9  
    jutro kupię pompkę i sprawdzę. Warto kupić używaną pompkę na próbę czy nie bardzo?
    decybel91
    Level 42  
    Na próbę oczywiście.
    Damian4944
    Level 9  
    wiem ze troche pozno odpowiadam ale dopiero niedawno udalo sie problem rozwiazac. przyczyna okazal sie rozrzad przestawiony o 5 zebow... naszczescie po ustawieniu autko zapalilo od strzala i chodzi bez wiekszych problemow.

PS. wiem ze za chwile dostanie mi sie po lapach za brak polskich znakow ale jestem w UK i niestety nie jestem w stanie odpisac inaczej... Jakby ktos mogl poprawic bede wdzieczny.