Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Bravo 1,9 td 75KW 97 rok - odpowietrzanie układu hamulcowego

Diabeł43 02 May 2013 21:37 3783 12
    Diabeł43
    Level 10  
    Fiat Bravo 1,9 td 75KW 97rok odpowietrzanie układu hamulcowego. Witam! Mam problem z odpowietrzeniem układu hamulcowego. Wymieniałem pompę hamulcową, a pompa ta jest niżej niż pompa ABS. Czy ktoś to robił? Jeśli tak to proszę wskazówki jak odpowietrzyć ten układ.
    Diabeł43
    Level 10  
    Tak to prawda tu nie ma żadnej filozofii i to już zostało zrobione. Po odpowietrzeniu układu pedał hamulca staje się twardy i wszystko wskazuje, że jest ok, ale po odpaleniu silnika pedał ham wpada w podłogę i dopiero za trzecim naciśnięciem pedału rośnie, ale po chwili z powrotem wpada w podłogę. I tu mam ten problem.
    Diabeł43
    Level 10  
    Dzięki za poradę. Odezwę się.
    Diabeł43
    Level 10  
    Witam. Dalej będę drążył temat hamulców fiata. Okazało się, że pompa ABS jest zepsuta to ją usunąłem i dalej nie mam hamulców. Hamują trzy koła, dwa tylne i przednie lewe. Tylne koła hamują szybciej niż przednie lewe. Wymieniłem trzy pompy hamulcowe i dalej jest to samo. Już nie wiem co mam robić, dodam,że auto nie ma korektora siły hamowania. Proszę pomóc mi rozwiązać ten problem. Pozdrawiam.
    T5
    Admin of Cars group
    Diabeł43 wrote:
    Okazało się, że pompa ABS jest zepsuta
    Diabeł43 wrote:
    to ją usunąłem i dalej nie mam hamulców
    Czyli pompa jest dobra.Oddaj do mechanika z hamulcami nie ma żartów.
    sebastian607
    Level 17  
    Może cylinder stoi ?
    Anonymous
    Anonymous  
    Diabeł43
    Level 10  
    Do Motronik- pisałem, że pompy ABS niema. Była zepsuta, więc ją pominąłem, a przez układ przelałem3 litry płynu.
    jerry1960
    Level 36  
    W jakim stanie masz tarcze hamulcowe i klocki. Sprawdź też przewody gumowe czy nie puchną.
    Diabeł43
    Level 10  
    Problem z hamulcami rozwiązany :D . Od samego początku nie podejrzewałem klocków, bo kupiłem nowe i to nie byle jakiej firmy. Klocki okazały się o 3 mm krótsze. Ten luz sprawiał, że klocek nie przesuwał się równomiernie tylko kantował się w jarzmie i tak zblokowany klocek nie miał prawa hamować koła. Założyłem na próbę stare klocki i ... hamulce się znalazły :D .
    Dziękuję wszystkim, którzy pomagali mi rozwiązać ten błahy w zasadzie problem :D .
    Zamykam temat.