Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fiat Bravo 1,9 td 75KW 97 rok - odpowietrzanie układu hamulcowego

Diabeł43 02 Maj 2013 21:37 2724 12
  • #1 02 Maj 2013 21:37
    Diabeł43
    Poziom 8  

    Fiat Bravo 1,9 td 75KW 97rok odpowietrzanie układu hamulcowego. Witam! Mam problem z odpowietrzeniem układu hamulcowego. Wymieniałem pompę hamulcową, a pompa ta jest niżej niż pompa ABS. Czy ktoś to robił? Jeśli tak to proszę wskazówki jak odpowietrzyć ten układ.

    0 12
  • #3 02 Maj 2013 21:48
    Diabeł43
    Poziom 8  

    Tak to prawda tu nie ma żadnej filozofii i to już zostało zrobione. Po odpowietrzeniu układu pedał hamulca staje się twardy i wszystko wskazuje, że jest ok, ale po odpaleniu silnika pedał ham wpada w podłogę i dopiero za trzecim naciśnięciem pedału rośnie, ale po chwili z powrotem wpada w podłogę. I tu mam ten problem.

    0
  • #5 02 Maj 2013 22:40
    Diabeł43
    Poziom 8  

    Dzięki za poradę. Odezwę się.

    0
  • #6 05 Cze 2013 21:07
    Diabeł43
    Poziom 8  

    Witam. Dalej będę drążył temat hamulców fiata. Okazało się, że pompa ABS jest zepsuta to ją usunąłem i dalej nie mam hamulców. Hamują trzy koła, dwa tylne i przednie lewe. Tylne koła hamują szybciej niż przednie lewe. Wymieniłem trzy pompy hamulcowe i dalej jest to samo. Już nie wiem co mam robić, dodam,że auto nie ma korektora siły hamowania. Proszę pomóc mi rozwiązać ten problem. Pozdrawiam.

    0
  • #7 05 Cze 2013 21:39
    T5
    Moderator Samochody

    Diabeł43 napisał:
    Okazało się, że pompa ABS jest zepsuta
    Diabeł43 napisał:
    to ją usunąłem i dalej nie mam hamulców
    Czyli pompa jest dobra.Oddaj do mechanika z hamulcami nie ma żartów.

    0
  • #8 05 Cze 2013 23:26
    sebastian607
    Poziom 16  

    Może cylinder stoi ?

    0
  • #9 05 Cze 2013 23:32
    1078231
    Usunięty  
  • #10 06 Cze 2013 07:05
    Diabeł43
    Poziom 8  

    Do Motronik- pisałem, że pompy ABS niema. Była zepsuta, więc ją pominąłem, a przez układ przelałem3 litry płynu.

    0
  • #11 06 Cze 2013 09:26
    jerry1960
    Poziom 33  

    W jakim stanie masz tarcze hamulcowe i klocki. Sprawdź też przewody gumowe czy nie puchną.

    0
  • #12 06 Cze 2013 21:49
    Diabeł43
    Poziom 8  

    Problem z hamulcami rozwiązany :D . Od samego początku nie podejrzewałem klocków, bo kupiłem nowe i to nie byle jakiej firmy. Klocki okazały się o 3 mm krótsze. Ten luz sprawiał, że klocek nie przesuwał się równomiernie tylko kantował się w jarzmie i tak zblokowany klocek nie miał prawa hamować koła. Założyłem na próbę stare klocki i ... hamulce się znalazły :D .
    Dziękuję wszystkim, którzy pomagali mi rozwiązać ten błahy w zasadzie problem :D .
    Zamykam temat.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo