Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hotpoint-Ariston AQ 7L05U Pr - nie pracuje po zatkaniu filtra odpływu wody

wiesiek28 03 Maj 2013 16:00 1785 2
  • #1 03 Maj 2013 16:00
    wiesiek28
    Poziom 11  

    Witam wszystkich Posiadam w/w pralkę i walczę ze od dwóch dni z przywróceniem jej do użytku , mianowicie po ostatnim praniu do układu odpływowego dostała się skarpetka oczywiście pralka nie wypompowała wody., wyczyściłem wszystko tak jak należy wszystkie węże drożne . po uruchomieniu(start) włącza się od razu pompa, pracuje przez jakiś czas następnie kilka razy zakręci bębnem i się zatrzymuje mrugają kontrolki informacji co pralka powinna robić w danym momencie oraz zapalają się dwie diody odnośnie temperatury 40 stopi i pranie na zimno po czym pralka nie reaguje na nic wyłączenie z prądu pomaga na wyłączenie zapalanych diod i tak można bez końca >niestety nie znalazłem informacji o błędach jakie wyświetla pralka , dodam że pralkę posiadam od 2,5 roku koniec gwarancji, koszt naprawy przez serwis jeśli moduł to około 800zł tak ze mija się z celem Proszę o sugestie lub jakieś informacje może nie będzie tak źle . Pozdrawiam

    0 2
  • #2 03 Maj 2013 16:26
    artbi881
    Poziom 16  

    :cry: zobacz wszystko dokładnie , może owa skarpeta narobiła innych szkód , wirnik pompy wody ... , czujniki wody , temperatury ... może coś uchodzi Twojej uwadze , choć jest też możliwe przejście w tryb awaryjny ... zależy od oprogramowania , różne chwyty są stosowane ... ( to tak jak z inspekcją olejową w samochodach :) , wykonasz sam jak umiesz lub zmusi Cię do odwiedzenia serwisu )

    0
  • #3 03 Maj 2013 16:42
    wiesiek28
    Poziom 11  

    Powiem szczerze że sprawdziłem chyba wszystko grzałka czujniki itp. jakiś czas temu u mojej mamy w polarze 1019 zassało guzik i też stanęła wyczyściłem i oczywiście objaw był identyczny też od razu pompowała wodę więc wcisnąłem przycisk star dodatkowe płukanie razem no i następnie power 5 sek i po sprawie reset i jest ok do dziś a tu różne sposoby i nic . Myślę że też jest w trybie awaryjnym i bez serwisu się nie obejdzie chyba że jakiś reset jakaś kombinacja przycisków dzięki za podpowiedź pozdrawiam

    0