Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

citroen berlingo 99r.1.9d domykanie szyb

zbighup 03 May 2013 17:15 3687 12
Relpol
    zbighup
    Level 9  
    Witam mam problem tego typu,że z powodu uszkodzenia oryginalnego pilota zmuszony byłem do zakupu nowego odbiornika z pilotami ,odbiornik ten ma funkcje domykania szyb ale niebardzo wiem gdzie podłączyć przewód od tej funkcji w instrukcji odbiornika jest napisane że po zamknięciu pilotem na tym kablu pojawia się impuls masy na 15sekund z góry dziękuje za pomoc.
  • Relpol
    Sołtys_Elbląga
    Level 31  
    Podłączasz pod przekaźnik szyby.
  • Relpol
    zbighup
    Level 9  
    Agdzie ten przekaznik znajde w pod który kabel podłączyć?

Dodano po 2 [minuty]:

Z tego co wiem to przekazniki są dwa na każdą szybe osobno to mam zmostkować ten kabel z odbiornika na każdy przekaznik?
  • Helpful post
    autoas
    Level 42  
    Nie tak do końca...automatyka jest czasami tylko do szyby kierowcy, a do pasażera nie, więc raczej samym impulsem z nowego sterownika, domkniesz tylko jedną szybę...będzie potrzebny jeszcze moduł....chyba że obydwie masz automatyczne...
  • Helpful post
    Sołtys_Elbląga
    Level 31  
    Jeden przekaźnik masz do zamykania, drugi do otwierania.
  • Helpful post
    ladamaniac
    Level 39  
    Pod przewòd, na ktòrym pojawia się plus przy domykaniu szyby. W tym roczniku powinieneś mieć moduł na prawo od kolumny kierowniczej na bocznej ścianie zespołu nawiewòw.
    milejow
    Level 43  
    Automatyka lewej szyby nie działa bez zapłonu więc pomysły z podpięciem pod przekaźnik można......
    Moduł domykania i jechać do każdego silnika oddzielnie(wszystko do zrobienia w lewych drzwiach), innej opcji nie ma.
    zbighup
    Level 9  
    Faktycznie tak jest ze bez zapłonu automatyka nie działa więc zostaje dokupic moduł domykania.A przyciski zamykania szyb są na konsoli środkowej ale podpięcie sie pod kturykolwiek z kabli nic nie daje.

Dodano po 1 [minuty]:

A gdyby podpiąć stałe zasilanie do automatyki lewej szyby to coś zmieni?
    ladamaniac
    Level 39  
    Poszedłem na skróty z myśleniem. Moduł domykania podłączasz na przewód, na którym pojawia się plus przy podnoszeniu szyby, trzeba go przeciąć i wpiąć się modułem. W instrukcji modułu domykania szyb będzie schemat jak podłączyć.
    zbighup
    Level 9  
    No to już wszystko chyba wiem przekaznik szyby znajduje się w drzwiach kierowcy i teraz oprócz odbiornika który ma funkcję zamykania szyb muszę kupić moduł zamykania szyb i podpiac się nim w przekaznik w drzwiach pod przewód na którym pojawia się zasilanie przy zamykaniu szyby.Dobrze rozumie?