Witam
Niedawno nabyłem dwie obudowy kolumn Eltron 60 w idealnym stanie jak na swoje lata ! Są to dokładnie Zg 603 czyli w przedniej ściance jest miejsce na dwa głośniki po 30 cm i dwa na głośniki typu GDWT, moje pierwsze pytanie brzmi,jakie głośniki kupić i wstawić je by kolumna dobrze się spisywała,nie mam ogromnych wymagań,chce by to w miarę dobrze zagrało,sam myślę nad kupnem głośników STX`a,chodzi dokładnie o model FR.STX.12.2.300.8.F.S.MC a wcześniej bodajże GDS-30-200-8-SE. oczywiście po dwa na jedną kolumnę.Kolejne Pytania :
Jakich głośników wysokotonowych użyć,kupować dwa GDWT? Czy może jakiś jeden o prostokątnej tubie? I czy mógłby być piezoelektryczny?
Jak ewentualnie podzielić/zmodernizować obudowę kolumny tak żeby głośnik który podałem wyżej się nie "męczył"?
Jakich użyć zwrotnic aby to wszystko ze sobą połączyć tak aby dobrze współgrało?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc

Jakich głośników wysokotonowych użyć,kupować dwa GDWT? Czy może jakiś jeden o prostokątnej tubie? I czy mógłby być piezoelektryczny?
Jak ewentualnie podzielić/zmodernizować obudowę kolumny tak żeby głośnik który podałem wyżej się nie "męczył"?
Jakich użyć zwrotnic aby to wszystko ze sobą połączyć tak aby dobrze współgrało?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc