Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Drukarka Canon MP560- błąd BC10.

cap45 05 May 2013 22:39 3105 4
phoenixcontact
    cap45
    Level 10  
    Witam,
    Przy uruchomieniu drukarki wyświetla mi się błąd BC10. Drukarka prawie nówka, ale mało drukowała i od jakiegoś czasu nie była używana...
    Każda pomoc mile widziana...:).
    Pozdrawiam,
    p.
  • phoenixcontact
    Anonymous
    Anonymous  
  • phoenixcontact
    cap45
    Level 10  
    Z kodem masz rację. Źle przeczytałem...
    Kaseta z tuszami się przesuwa i żadnych widocznych paprochów nie widziałem. Wyciągnąłem czarny tusz i go trochę potrzepałem. Co osiągnąłem ? Wcześniej jak tylko włączałem drukarkę to mi się wyświetlał komunikat o błędzie. Teraz po włączeniu drukarki pojawia się na wyświetlaczu menu, dopiero później - przy próbie druku - pojawia się komunikat o błędzie. Czy może to być spowodowane brakiem tuszu ? Przy drukowaniu pojawiają mi się ikonki pojemników z tuszem, przy kilku jest wykrzyknik (sygnalizujący chyba niski poziom tuszu), przy jednym krzyżyk (mogący sygnalizować jego brak) i przy jednym nie ma nic (domniemuję, że poziom jest ok).
    Dzieki za pomoc z góry!
    Anonymous
    Anonymous  
    cap45
    Level 10  
    Kupiłem nowy zestaw tuszy i dalej był problem. Doszedłem do wniosku, ze może to wina sterownikow, bo sobie przypomnialem ze od zakupu drukarki zmieniłem windowsa. Po zainstalowaniu sterownikow do obecnego windowsa - drukarka działa !!!! :). Ucieszyłem się :). Dzięki za chęci i pomoc...