Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

GRUNDIG TVR3700 problem z OSD

arcs 26 Feb 2005 21:44 1119 4
    arcs
    Level 11  
    Witam Wszystkich.
    Mam problem z OSD w 14'' GRUNDIGU z wbudowanym VCR-em.OSD jest na stałe zablokowane na wyjściach RGB procesora, nic się nie pojawia a na wyjściu BL je stale ok. 5V.
    Problem jest i z pilotem ponieważ na kupioną podróbę TV760 (tak jak oryginał) nie działa a pilotami PHILIPS-a moge zmieniac wszystkie funkcje lecz nie mogę wejść w tryb " i ".
    Zauważyłem jeszcze, że w miejsce procesora TMP87CM37N/NTCP1-1U wstawiony jest TMP87PM37N/NTCQ1-4P.
    Czy jest jakiś sposób by przywrócić nastawy fabryczne - zresetować pamięć ponieważ podejrzewam, że OSD zablokowane zostało programowo.

Proszę o pomoc
    rae0113
    Service technician RTV
    myslisz że tam jest i? w kombi w strojenie wchodziło się wciskając jedocześnie kursor lewo-prawo na pilocie
    arcs
    Level 11  
    mam do niego oryginalną serwisówkę i wszystkie funkcje wywoływane są przez naciśnięcie "i" a następnie OK
    problem z tym że niczego nie wyświetla na ekranie
    arcs
    Level 11  
    myślę, że to nie procesor prędzej coś z pamięciom. VCR działa[,] TV odbiera stacje[,] które są zaprogramowane - problem z tym, ze nie mogę wejść w menu[,] bo nie wyśvietla OSD na ekranie. W serwisówce wyczytałem, że można OSD zablokować. Zastanawiam się[,] czy wymiana pamięci24c02 coś zmieni.