Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Twingo 94r. - Centalny zamek - jak naprawić?

Paszczak22 08 May 2013 22:52 2823 3
    Paszczak22
    Level 16  
    Przepraszam, jeśli pytam o jakieś trywialne rzeczy ale niestety nie znam się na tym i potrzebuję pomocy. Padł mi rezystor dmuchawy w twingo więc rozebrałem cały kokpit a przy okazji znalazłem w podszybiu sterownik centralnego zamka (tak przypuszczam - na urządzeniu nie ma żadnych oznaczeń ani symboli poza nazwą getronic) do którego nie mam pilota (zalany przez poprzedniego właściciela i zardzewiały). Co miałbym dokupić/zrobić, żeby centralny zamek znów działał? Czy da się zaprogramować jakiś inny pilot? A może wymienić cały sterownik? Czy mogę jakoś sprawdzić w prosty sposób czy cała instalacja jest sprawna? Niestety na allegro nie znalazłem modelu na taką wtyczkę (12 pin - jak do radia samochodowego). Co radzicie?

Renault Twingo 94r. - Centalny zamek - jak naprawić? Renault Twingo 94r. - Centalny zamek - jak naprawić?
    Paszczak22
    Level 16  
    No to w takim razie wychodzi na to, że mam centralkę alarmu i centralnego zamka jednocześnie. Nie mam diody sygnalizującej czuwanie alarmu więc nie sądziłem, że też był zamontowany. W drzwiach mam zamontowane siłowniki dlatego chciałbym naprawić ten zamek bo to już największa praca jest zrobiona (prowadzenie kabli i montaż siłowników). Raczej wykluczam, żeby były dwie centralki osobne do alarmu i centralnego zamka. Dodam jeszcze, że auto jest dwudrzwiowe. Na alarmie mi nie zależy - ale jak też można zrobić małym kosztem to chętnie podejmę to wyzwanie :).
    Paszczak22
    Level 16  
    Samochód sprzedany. Dziękuje za pomoc - temat zamykam