Polon_us wrote: Kolego Grubs,
Również chciałbym zwrócić uwagę na wpis #12 kolegi. Są tam odpowiednie sugestie co do uruchomienia ARC, ale nie wyczerpują one całego procesu włączenia ARC w tym telewizorze Philips.
W menu telewizora jest dedykowane ustawienia dla HDMI1-ARC. Piszę o tym powyżej, ale odnoszę wrażenie, że moje wpisy są niewidoczne dla kolegi kosarro.
Nie bardzo rozumiem gdyż napisałem w swoim poście o ustawieniu HDMI1-ARC co kolega powtórzył w poście 19#.
O ustawieniu remote control nie pisałem bo wydało mi się ono zbędne, co do ustawieniu w tryb stereo zamiast multichanell pełna zgoda.
Swój ostatni wpis dotyczący ustawień HDMI out w wieży pisałem jako ostatnią deskę ratunku zakładając że autor tematu sprawdził już wszystkie możliwości napisane przeze mnie i przez Kolegę. Technicznie to jedyne co mi przyszło do głowy to to że włączenie opcji hdmi out dźwięk na off całkowicie blokuje HDMI
Aczkolwiek jeszcze jedno ustawienie w TV znalazłem o które być może chodziło koledze. Poniżej podsumowanie wszystkich ustawień. Jeżeli coś przeoczyłem to proszę dopisać.
Ustawienia wieży
1 "General Setting" -> HDMI Control -> musi być ustawione na "On".
2. Input na TV
Zgodnie z tym co pisał autor to HDMI out w wieży nie może zmienić więc moją sugestię co do zmiany na PCM proszę traktować jako nie byłą.
Ustawienia
1. [Setup] > [TV settings] > [Sound] -> [Advanced] -> [Audio Out format] -> Ustawić Stereo - zgodnie z sugestiami kolegi Polon_us
2. Select [Setup] > [TV settings] > [General settings] > [EasyLink] [On]
3. [Setup] > [TV settings] > [General settings] > [EasyLink] > [EasyLink remote control] - ustawić na ON (włączone) - zgodnie z sugestiami kolegi Polon_us
4. Select [Setup] > [TV settings] > [Sound] > [Advanced] > [TV speakers] na [EasyLink]
5. Select [Setup] > [TV settings] > [Sound] > [Advanced] > [HDMI 1 - ARC] na ON - to jedyne ustawienie HDMI1-arc jakie znalazłem, proszę napisać gdzie są te inne
6. I tu ustawienie które przeoczyłem, które może być przyczyną i jest opisane w instrukcji jako szybkie przełączanie między tunerem a tv.
- Press OPTIONS
- Select [Picture and sound] > [Speakers] ustaw na [amplifier] i wciśnij OK.
Można zgodnie z sugestią z instrukcji wieży wyłączyć i włączyć TV żeby aktywować ustawienia. Sprawdzić czy wszystkie te ustawienia się zachowały.