Jakiej mocy powinienem kupić elektryczny przepływowy podgrzewacz wody żebym mógł brać prysznic bez obaw że zmarznę .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekaropik wrote:Jakiej mocy powinienem kupić elektryczny przepływowy podgrzewacz wody żebym mógł brać prysznic bez obaw że zmarznę .
kwantor wrote:Dlatego wymyślono bojlery, gdy ktoś nie posiada warunków zasilania
omen600606 wrote:,Dorzućmy do tego lodówkę która cały czas jest na chodzie
vodiczka wrote:Bojlery produkowano od lat, gdy jeszcze nikt nie myślał o wynalezieniu podgrzewaczy przepływowych.
vodiczka wrote:Nie jest, chyba że ma uszkodzony termostat.
kwantor wrote:Nie napisałem, że bojlery są alternatywą wymyśloną kontra przepływowym ogrzewaczom
kwantor wrote:Nie prawda, są sytuacje gdy lodówka z zamrażalnikiem pracuje kilka godzin non stop.
kwantor wrote:Heh..
kwantor wrote:Jaki to ma wpływ czy kilka godzin, 10 min. czy 24 h na dobę w aspekcie kąpieli?
vodiczka wrote:Nie prawda jest to rezrwa wody, która pozwala na uniezależnienie od czasu dostarczania energii, może to być nawet węgiel.. pozwala też na oszczędność różnego rodzaju, w tym wykorzystanie taryfy nocnej.A ja myślałem że bojlery (elektryczne) wymyślono aby nie trudzić się i brudzić przy obsłudze bojlerów opalanych węglem lub drewnem.
kwantor wrote:Co do pkt2 to trzeba siedzieć przy lodówce i czekać aż się wyłączy i wtedy biegiem do łazienki..??
kwantor wrote:Nie prawda jest to rezrwa wody, która pozwala na uniezależnienie od czasu dostarczania energii, może to być nawet węgiel
Zybio wrote:Kolego kwqantor piszesz bzdury, mam 5,5 kW w zlewozmywaku i woda jest gorąca że mogę myć nawet bardzo tłuste gary a pod prysznicem mam 7,5 kw i muszę uważać na temperaturę wody, w boljerze to masz 10 kW że tak szybko się grzeje?
karopik wrote:nie myśl kolego, że nawet te 10 kW będzie rozrzutnością. 12kW to absolutne minimum.wówczas czy 5kw czy 10kw dla mnie nie ma znaczenia.