Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane Coupe 2001 - autoalarm

maniutek24 09 May 2013 21:27 1623 6
Eltrox Hurton
    maniutek24
    Level 9  
    Witam!
    Mam problem z autoalarmem mianowicie nie chce sie rozbroic!
    Problem jest taki ze pojechalem do pracy i bylo wszystko ok a chcac wracac do domu nie moglem odpalic samochodu i po otwarciu zaczal wyc alarm i nie mozna go rozbroic odpalilem "na pych" ale cala droge do domu jechalem na syrenie!
    Co moze byc przyczyna tego?
    I czy rozladowany akumulator moze powodowac nie rozbrojenie alarmu?
    Dodam ze 2 kluczyki dzialaja.
    Z gory dziekuje za pomoc.
    Pozdrawiam
  • Eltrox Hurton
  • Eltrox Hurton
    wojtoo
    Level 12  
    Jeśli na pych jeździ to na pewno nie fabryczny. Pewnie odcina rozruch. Podjechać do elektryka i wyciąć staroć w "pień". Stare alarmy lubią się mścić więc według mojej opinii nie warto je naprawiać.
    maniutek24
    Level 9  
    Ten alarm jest bezpośrednio podłączony do akumulatora. Po odpaleniu samochodu i próbie odcięcia klej przestaje wyć ale równocześnie silnik gaśnie czyli ma odcięcie zapłonu.

Dodano po 1 [sekundy]:

Ten alarm jest bezpośrednio podłączony do akumulatora. Po odpaleniu samochodu i próbie odcięcia klej przestaje wyć ale równocześnie silnik gaśnie czyli ma odcięcie zapłonu.

Dodano po 25 [minuty]:

Dodam jeszcze ze są zamontowane czujniki w klapie bagażnika i w klapie i dzrzwiach
    krocze
    Level 25  
    Znajdź centralkę i połącz wejście sygnału z wyjściem. Próbnik i 10 minut roboty. Tak robiłem w swoim, gdy wywałałem alarm z mojej cytryny. Lub kup nową centralkę i podmień.
    maniutek24
    Level 9  
    popsuta centralka