Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Movano - nie odpala po remoncie silnika

piotrek 1020 10 May 2013 09:05 3630 6
    piotrek 1020
    Level 9  
    Mam problem z odpaleniem samochodu.Silnik był po remoncie pękł w środku jakiś wał w ogóle się na tym nie znam,po naprawie samochód gasł tak jakby brakowało mu paliwa ale za każdym razem udawało mi się go uruchomić jednak ostatnio podczas jazdy zgasł i niestety potrzebna była już tylko laweta.Po naprawie silnika auto zaczęło mi kopcić na czarno bardzo proszę o jakąś pomoc.
    T5
    Admin of Cars group
    cyborg39 wrote:
    najlepiej będzie jak samochod wroci do mechanika który robil remont.
    Oj. Na diagnozę do innego warsztatu a reklamacja u robiącego remont.
    piotrek 1020
    Level 9  
    kontaktowałem się z mechanikiem i nie ma nawet czasu żeby do niego zajżeć, dopiero na przyszły tydzień ale z jego rozmowy wnioskuje że jak zawsze coś innego się stało za co będzie można mnie skasować, żaden mechanik nie przyzna się do błędu.Najlepszym rozwiązaniem jest zakup nowego samochodu bo te są wadliwe tak usłyszałem od niego.
    vestax2
    Level 2  
    mam podobny problem, po remoncie auto nie odpala, na plaku chodzi po zakończeniu dawkowania gaśnie. diagnostyka wykazała Brak Synchronizacji położenia wału. Sprawdzone dwa czujniki, rozrząd ustawiony na blokadach, koło zębate od pompy ustawione w pion, auto dalej nie pali, nie otwiera wtryskiwaczy, diagnoza pokazuje że ciśnienie na pompie jest.
    trans-serwis
    Level 39  
    Nie ma synchronizacji to nie otworzy wtryskiwaczy. Oscyloskop w rękę i do dzieła.
    vestax2
    Level 2  
    oscyloskop juz był, teraz rozkładam ręce i sie modle by zapalił:-) A tak poważnie to już nie mam pojęcia co mu dolega. Zamontowałem dwa czujniki od jeżdżącego auta, dalej ten sam błąd , brak synchronu. Wał ustawiony powiedziałbym idealnie na blokadzie, na 1000% nie odwrócony o 180.