Witam mam następujący problem od jakiegoś miesiąca mam problemy z odbiorem naziemnej telewizji cyfrowej objawia sie on następująco jakiś miesiąc temu wszystkie kanały miałem na jakości i slie sygnału 100% na obu telewizorach które mam podłączone do anteny siatkowej, na początku problemu na drugim telewizorze znikły wszystkie kanały prócz tych 7 kanałów: ATM Rozrywka, TVP!HD, TVP2, TVP Info, TTV, i 2 muzyczne one są na prawie 100% na drugim telewizorze ale brak pozostałych, na pierwszym telewizorze są wszystkie kanały tylko ze te które wymieniłem powyżej mają po 80% a reszta po ok 40 -50% siły odbioru, niestety ten stan sie zmienił na gorsze bo od 3 dni na obu telewizorach mam po 7 kanałów tych wyżej wymienionych a reszta na pierwszym odbiorniku ok 20% siły a jakość skacze od 0-30% na drugim odbiorniku mam 7 kanałów które odbierają z mocą ok 90-100% prócz pozostałych kanałów na których mam po zero siły odbioru sygnału
no i do tego jeszcze dziś przy sprawdzaniu anteny okazało sie ze nieźle kopie prądem, tylko w tym szkopuł ze prądem zaczęła kopać jakieś 2 dni temu jak burza przeszła,
Jaki może być powód tego zaniku sygnału?
Czemu kopie prądem?
i jakim cudem te kanały ATM Rozrywka, TVP!HD, TVP2, TVP Info, TTV odbierają prawie na maksa a reszta wogóle?
Dokładniejsze dane odbiorników:
Sygnał jest pobierany z jednej anteny siatkowej z trójnikiem dla przewodu
oba TV są kineskopowe
mam dwa dekodery: Manta i Korr
pierwszy Telewizor jest oddalony od anteny o jakieś 8-9 metrów drugi jest podłączony pod trójnik z kablem ok 9 metrów, trójnik jest w domu obok 1 TV
no i do tego jeszcze dziś przy sprawdzaniu anteny okazało sie ze nieźle kopie prądem, tylko w tym szkopuł ze prądem zaczęła kopać jakieś 2 dni temu jak burza przeszła,
Jaki może być powód tego zaniku sygnału?
Czemu kopie prądem?
i jakim cudem te kanały ATM Rozrywka, TVP!HD, TVP2, TVP Info, TTV odbierają prawie na maksa a reszta wogóle?
Dokładniejsze dane odbiorników:
Sygnał jest pobierany z jednej anteny siatkowej z trójnikiem dla przewodu
oba TV są kineskopowe
mam dwa dekodery: Manta i Korr
pierwszy Telewizor jest oddalony od anteny o jakieś 8-9 metrów drugi jest podłączony pod trójnik z kablem ok 9 metrów, trójnik jest w domu obok 1 TV