Witam wciąż borykam się z problemem z silnikiem. Jak jeździ to jeździ jak ten chochlik co się tam chowa gdzieś się uaktywni silnik nie ma mocy nie jeździ strzela w kolektor ostatnio nawet już nie wkręca się i chodzi na wolnych obrotach góra do tysiąca z gazem w podłodze.Wygląda to tak jak by silnik nie dostawał w ogóle paliwa.Zdeterminowany przegrzebałem wszystko i wydaje się być w porządku.Dotarłem do tego jak z czytywać kody błędów błyskowo.
Oto co mi wyszło: kod 1222
Lambda Control 1- This code is stored when the DME detects excessive
deviations in the air-fuel mixture (too rich or too lean) for longer
than 10 seconds. Possible causes: Fuel tank ran empty,
Incorrect Fuel Pressure, Injector valve defective or coked,
Engine Temperature Sensor defective, Secondary air leak,
Fuel evaporation control system defective, Air Flow Meter
defective and/or the combustion is being disturbed by
mechanical failure (Spark plugs,, compression,
intake/exhaust valves, ...etc.)
Paliwo w baku mam pompa paliwa sprawdzana i zmieniana na nową ciśnienie paliwa mierzone kilka razy jest ok.Wtryski sprawdzałem nie leją troszkę stukają ale jak by podawały za mało paliwa. Czujnik temperatury po odłączeniu komputer przełącza się w tryb awaryjny i silnik chodzi tak jak chodzi bez zmiany tak jak na podłączonym.Lewe powietrze wydaje się być wszystko szczelne.Zawór filtra węglowego chodzi wiec to nie to po za tym jeśli by nie chodził raczej nie wywoływał by takiego problemu.Przepływomierz sprawdzałem go i po zgaszeniu silnika następuje rozgrzanie drutu w celu jego czyszczenia wiec przepływka chyba jest sprawna.Silnik jest zdrowy świece zmieniane wiec to tez odpada. Mam założony gaz i na gazie chodzi wzorowo.
Jakieś sugestie?
Oto co mi wyszło: kod 1222
Lambda Control 1- This code is stored when the DME detects excessive
deviations in the air-fuel mixture (too rich or too lean) for longer
than 10 seconds. Possible causes: Fuel tank ran empty,
Incorrect Fuel Pressure, Injector valve defective or coked,
Engine Temperature Sensor defective, Secondary air leak,
Fuel evaporation control system defective, Air Flow Meter
defective and/or the combustion is being disturbed by
mechanical failure (Spark plugs,, compression,
intake/exhaust valves, ...etc.)
Paliwo w baku mam pompa paliwa sprawdzana i zmieniana na nową ciśnienie paliwa mierzone kilka razy jest ok.Wtryski sprawdzałem nie leją troszkę stukają ale jak by podawały za mało paliwa. Czujnik temperatury po odłączeniu komputer przełącza się w tryb awaryjny i silnik chodzi tak jak chodzi bez zmiany tak jak na podłączonym.Lewe powietrze wydaje się być wszystko szczelne.Zawór filtra węglowego chodzi wiec to nie to po za tym jeśli by nie chodził raczej nie wywoływał by takiego problemu.Przepływomierz sprawdzałem go i po zgaszeniu silnika następuje rozgrzanie drutu w celu jego czyszczenia wiec przepływka chyba jest sprawna.Silnik jest zdrowy świece zmieniane wiec to tez odpada. Mam założony gaz i na gazie chodzi wzorowo.
Jakieś sugestie?