Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Termet 0089 - dopływ gazu zamknięty

lubiebobry 14 May 2013 23:12 1455 3
    lubiebobry
    Level 2  
    Witam , mam problem z podgrzewaczem wody termet 0089. Wygląda na to , że element wyłączający dopływ gazu jest ciągle zamknięty , podgrzewacz nie włącza się. Moge go włączyć jedynie gdy podgrzeje np zapalniczką tą rurkę miedzianą która jest właśnie z tym elementem połączona (wiem, że nie powinienem tego robić). Jak już "junkers" się włączy to trzeba go trzymać na "wysokich obrotach", jeśli nie to dopływ gazu się zamknie:/ ... jakiś czastemu jakoś to działało jeszcze , ale gdy ustawiłem troche zimniejszą wode to junkers się wyłaczał (zamykał się ten dopływ)- więc ustawiony był ciągle "wrzątek". Jak to naprawić? czy wyczyszczenie tej rurki i świeczki coś pomoże ? Membrane już wymieniałem. Odrazu mówię, że nie znam sę zbytnio na tym , więc proszę o proste instrukcje :P
    W0jtek92
    Level 37  
    Skoro kolega się na tym zbytnio nie zna to lepiej wezwać serwis termeta. W skrucie trzeba wszystko dokładnie wyczyścić. Podejrzewam też szfank armatury gazowej, ale to robota dla serwisu.
    lubiebobry
    Level 2  
    A gdybym nie napisał , że się nie znam , to co byś mi kolego odpowiedział :)?
    Bobbo
    Level 22  
    Gdy podgrzewa się ten element i jest OK to świadczy to o poprawnym działaniu. Cho dzi więc o takie wyregulowanie "świeczki'' aby jej płomień podtrzymywał zawór w stanie otwartym. To należy do użytkownika /Instrukcja obsługi Termeta/.