Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

suzuki burgman - zły kierunek obrotów rozrusznika

slawekopa 15 May 2013 19:09 5988 18
    slawekopa
    Level 10  
    Proszę o pomoc w przerobieniu rozrusznika .
    Padł mi rozrusznik w Suzuki Burgman 400 . Bardzo podobny mam od Suzuki Gsx . Po dopiłowaniu podstawy pasuje .
    Kręci nie w tą stronę co trzeba. Postanowiłem przelutować szczotki według załączonego obrazka . Niestety nie działa .Silnik magnesy stałe stojana , dwie szczotki
    suzuki burgman - zły kierunek obrotów rozrusznika
    Anonymous
    Anonymous  
    slawekopa
    Level 10  
    przekleić się nie da bo zabudowane są .Biegunowość też odpada bo musi byc do masy podłączony poprzez obudowę i nie ma jak odizolować
    Anonymous
    Anonymous  
    slawekopa
    Level 10  
    Strumien swiadomosci swia wrote:
    Wystarczy obrócić o stojanem.

nie rozumiem ? o 90 stopni czy więcej
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Taki efekt jest w położeniu + 180 '
    Robiłem rozrusznik burgmana 400 i jedyne co tam może sie zepsuć to szczotki.
    Zresztą dostępne w Cargo.
    slawekopa
    Level 10  
    . Oryginalny burgmanowski jest na 4 szczotki ja mam od gsx jest mocniejszy pasuje ale ma zły kierunek obrotów it o chcemy zmienić . Do oryginalnego założyłem węglowe nie bardzo zdają egzamin kręci ale słaby jest
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    slawekopa wrote:
    Do orginalnego założyłem węglowe nie bardzo zdają egzamin kręci ale słaby jest

Przeciez pisałem że szczotki sa dostępne i nie musisz z odkurzacza wkładać.
    slawekopa
    Level 10  
    podaj prosze gdzie bo pod Cargo nic ie wyskakuje
    slawekopa
    Level 10  
    Żadne przekładanie stojana o żaden kąt ani szczotek też nie skutkuje . Kierunek uzwojenia wirnika a tak naprawde sam wirnik do wymiany . Naprawa bezcelowa raczej .Więc naprawiamy oryginał jak znajde szczotki i speca który się podejmie z okolicy Niepołomic
    Anonymous
    Anonymous  
    slawekopa
    Level 10  
    tak ale stojan uzwojony a tu magnesy stałe więc zmiana kierunku przepływu prądu niemożliwa
    Anonymous
    Anonymous  
    slawekopa
    Level 10  
    to może ja coś pochrzaniłem ? powinno się obrócić wzdłuż osi czy zamienić przód z "tyłem" (stroną do głowicy i szczotek) . O wirnik powiedziano mi w zakładzie elektromechanicznym który zajmuje się naprawą do samochodów (mojego nie chcieli się podjąć)
    carrot
    Moderator of Cars
    Obrócić walec o 180° wzdłuż jego osi obrotu, a nie zamieniać tyłu z przodem
    Anonymous
    Anonymous  
    slawekopa
    Level 10  
    są 4 magnesy.Wzdłuż osi czyli po prostu patrząc na zębatkę z góry (od czoła) już obracałem i o 90 i o 180 stopni .Nie próbowałem jeszcze tył przód i zaraz to zrobię