Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

skuter 4t silnik 139qmb - nietypowa blokada skutera chińczyka 4t

22 Maj 2013 09:31 17430 7
  • Poziom 9  
    Witam mam nietypowy problem kupiłem sobie chinola w całkiem dobrym stanie za dobre pieniądze i chciałem sobie odblokować go na module kupiłem sobie cdi (moduł) podpiąłem go silnik chodzi jeździ 70km/h ale jest jeden mankament brak prądu w zasilaniu świateł rozrusznika kierunków tylnej lampy klaksonu itp. sprawdzałem na paru modułach odblokowanych i także zablokowanych i z każdym modułem jest tak samo tylko na orginalnym wszystko wporządku chodzi ale jego vmax wynosi 39km/h i ani troche szybciej i nie wiem czy dobrym rozwiązaniem będzie odcięcie tego różowego kabelka jak piszą w różnych tematach bo podobno ssanie może nie chodzić ponieważ moduł nie będzie czytał że silnik pracuje i niewiem co zrobic , acha i jeszcze jeden mam problem a mianowicie skuter wyżej wymieniony od startu do 25 km/h bardzo wolno sie wkręca na obroty tak jak by nie miał siły a od 25 km/h już szybko się wkręca na obroty czy to może być wina zużytych rolek na wariatorze ? , prosze o pomoc bo nie wiem co z tym modułem zrobic bo nikt nie chciał by jeździc tylko 39 km/h pozdrawiam :)
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 39  
    Podaj markę i nazwę skutera, oznaczenie producenta w chinach, pochodzenie. Nie był on ściągnięty z Niemiec?
    Pokaż zdjęcie oryginalnego modułu wraz z przewodami tak, aby można było je rozpoznać (kolory).
    Czy po podłączeniu nowych modułów nie przepala się bezpiecznik? Akumulator nie jest za słaby w tym przypadku?
  • Poziom 9  
    Wieczorem, jak będę w domu, to wstawię zdjęcie wtyczek od modułu i dokładną nazwę, choć nie wiem, czy wszystko w dokumentach będzie pisać. Skuter nie jest raczej sprowadzony, nie znam jego przeszłości, kupiłem go od starego dziadka, to raczej go w Polsce kupił.

    Dodano po 4 [godziny] 40 [minuty]:

    a bezpiecznik jest cały bo dla pewnosci sprawdzałem jak chodzi po ominieciu bezpiecznika

    Dodano po 3 [godziny] 58 [minuty]:

    w jego dokumentach znalazłem jedynie taką nazwe : xintrian xt50qt-2 windbell pozdrawiam i czekam na odpowiedź
  • Poziom 9  
    nikt mi nie pomoże??
  • Poziom 39  
    Bez tych zdjęć raczej nikt nie pomoże. Trzeba ustalić czy czasami do modułu nie idzie zasilanie +12V po stacyjce, co mogłoby tłumaczyć utratę zasilania odbiorników, lecz wiązałoby się to z przepalaniem bezpiecznika.
  • Poziom 9  
    ok to je wstawie ale bezpiecznik napewno jest cały tak o 15 to zrobie bo teraz krucho z czasem

    Dodano po 2 [godziny] 9 [minuty]:

    dodaje zdjęcia cdi z kablami :
    skuter 4t silnik 139qmb - nietypowa blokada skutera chińczyka 4t skuter 4t silnik 139qmb - nietypowa blokada skutera chińczyka 4t skuter 4t silnik 139qmb - nietypowa blokada skutera chińczyka 4t skuter 4t silnik 139qmb - nietypowa blokada skutera chińczyka 4t
  • Poziom 39  
    Tak jak się spodziewałem, to samo co z modułem poniżej, tyle że zasilanie jest w drugim pinie.
    skuter 4t silnik 139qmb - nietypowa blokada skutera chińczyka 4t
    Na początek sprawdź czy na czarnym przewodzie na kostce 4-pin pojawia się napięcie +12V po przekręceniu stacyjki. Wyciągnij styk z tym przewodem z kostki i zaizoluj. Podłącz nowe moduły zapłonowe i zdaj relację czy odbiorniki 12V działają.
  • Poziom 9  
    działa skuter po odłączeniu tego kabelka czarnego wielkie dzięki zamykam