Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SE Xperia Arc S skąd mogę ściągnać Andka 2.3.4 od Orange ?

SZPAQ89 22 May 2013 13:40 2334 7
    SZPAQ89
    Level 10  
    Witam,

mam problem ponieważ w moim telefonie SE Xperia Arc S pół roku temu postanowiłem dokonać aktualizacji i zainstalowałem czystego niebrandowanego androida 4.0.4 od Sony. Instalacja przez flashtool przebiegła pomyslnie. Jednak problem polega na tym że ost. telefon zaczął się wieszać, nie mogę połaczyć się z gps (dopiero po całkowitym wyłączeniu telefonu i załączeniu nawigacji jednorazowo łączy się z satelitami) i przerywają mi się rozmowy. Telefon chce oddać do serwisu ale żebym nie stracił gwarancji to musze wrzucić spowrotem brandowanego andka 2.3.2 od Orange. Zna ktoś może linki do pobrania??, ponieważ wszystkie które przeszukałem to albo wygasły albo nie działają a własnej kopii zapasowej nie mam.
    Dzięki za pomoc
  • Helpful post
    ado81
    Level 20  
    LINK tutaj masz soft 2.3.4 z orange pl.
    dzejkopxx
    Level 13  
    Aczkolwiek warto zwrócić uwagę na to, ze powodem twoich problemów z telefonem, może być właśnie ten niebrandowany soft który wgrałeś... Więc wgraj ten soft z linku i możliwe ze nie będziesz musiał oddawać na gwarancje.
    ado81
    Level 20  
    To nie chodzi o to czy jest brandowany czy też nie, po prostu android 4.0 na xperiach z 2011 roku jest nie dopracowany i po jakimś czasie może sprawiać problemy.

SZPAQ89, najpierw wgraj nie brandowanego androida 2.3.4 i sprawdź czy się polepszy, jeśli tak radził bym Ci zostać na tym romie, jeśli nie to wgraj brand orange i oddaj go do serwisu.
    SZPAQ89
    Level 10  
    jest to napewno link do 2.3.4?? bo plik nazywa sie LT18i_4.0.2.A.0.62
    domel100
    Level 12  
    Na pewno :) 4.0.2.A.0.62 Orange PL (2.3.4) (1255-8690).
    SZPAQ89
    Level 10  
    Po dlugim zwlekaniu w koncu zmienilem soft. A mam pytanie jaki powien byc nr. oryginalnego kernela bo nie pamietam czy nie zmienialem a nie chce zeby sie w serwisie doczepili. Telefon chodzi troche lepiej po zmianie softu ale i tak to jeszcze nie jest to co bylo....
    ado81
    Level 20  
    Jeśli masz zablokowany bootloader (a to prawie pewne bo tel z orange) to nie mogłeś zmienić kernela. A po drugie stockowy kernel wygrywa się razem z softem.