Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Thalia 2001 - Renault Thalia pilot centralnego immobilizer

mona81 26 May 2013 14:29 7905 10
    mona81
    Level 13  
    Początkowo problem dotyczył dwóch kluczy jeden palił samochód drugi otwierał drzwi po wyeliminowaniu zimnych lutów oba piloty otwierają drzwi ale w jednym nie działa immobilizer. Okazało się że w obu są przerwane cewki, w jednym wstawiono transponder T5, dlatego na nim działa immo. W drugim dioda na liczniku szybko miga po przekręceniu zapłonu. Chce przewinąć w drugim pilocie tą cewkę, ale nie wiem czy to coś da i czy będzie trzeba go programować jakimś sprzętem którego nie posiadam czy jeśli pilot otwiera drzwi to powinien po wymianie działać immobilizer?

Thalia 2001 - Renault Thalia pilot centralnego immobilizer
    piotrekwoj1
    Level 41  
    Skoro oba otwieraja drzwi to jak nie działa centralny?
    mona81
    Level 13  
    Zdecydowałem się na dokupienie transpondera T5 tylko pytanie jaki transponder ma on emulować w tym samochodzie? Ponieważ mam dostęp do programatora gambit 2 który potrafi tylko odczytać T5 emulowane jako temic 11,12 i megamos przynajmniej tak piszą.
    mona81
    Level 13  
    No to lipa bo ten programator go nie odczyta może odczytać i zaprogramować id33 ale już T5 emulowane jako id33 nie. Chyba że zamiast tego T5 wstawię id33, tyle że dalej nie będę miał zawartości T5 do zaprogramowania. A może da się z PINa i key taga który posiadam wygenerować zawartość do tego id33?
    mona81
    Level 13  
    Myślałem o tym ale w 2 pilotach mam te cewki uszkodzone i jest duże prawdopodobnieństwo ża zakupiony używany też ją będzie miał przerwaną
    jurekk55
    Level 36  
    Wystarczy zapytać kluczyk czy chce gadać i wiesz że cewka sprawna
    mona81
    Level 13  
    a więc kupiłem cewkę, pytanie teraz jak przyuczyć immobilizer (mam wygenerowany pin), bateria była dość długo wyciągnięta z pilota w czasie wymiany cewki więc musiał się rozkodować. Czy w ogóle w tym roczniku da się to zrobić bez clipa?
    Anonymous
    Anonymous  
    mona81
    Level 13  
    problem rozwiązany, T5 zaprogramowany w serwisie bo nie było dostępu do odpowiedniego programatora i imobilizer działa