Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw Golf4 automat, błąd 1166, błąd mometu obrotowego silnika ?

golf997 27 May 2013 16:17 3498 7
    golf997
    Level 9  
    Witam . Mam problem z VW Golfem 4 automat 5 biegów tip tronic jacto 2002 rok 1.9 tdi 101km. Auto wywala błąd 1166 błąd momentu obrotowego silnika a objawia się tak na zimnym wrzucam bieg D i jadę po chwili zaświeca się kontrolka od kontroli trakcji i zaczyna szarpać biegami jak przerzuca na wyższe i niższe i niema piątego biegu . jak się rozgrzeje jest lepiej bo błąd załącza się raz na jakiś czas. Dzieje się tez tak jak stoję autem na parkingu i dodam gazu do 2tys. obrotów i potrzymam 10 sekund obroty maleją o 2 kreski i wyświetla się ten sam błąd i też zaczyna szarpać. W skrzyni wymieniony został elekrozawór n 92 bo wcześniej nie zmieniał biegów z rana na zimnym silniku. Wiecie co to może być jakiś czujnik czy coś? Pozdrawiam
    turpik5
    Level 18  
    Odłącz przepływomierz i zobacz jak się będzie zachowywało auto.
    golf997
    Level 9  
    No wlasnie odłaczałem i niema żadnej różnicy hehe. Czyli przepływka jakby dobra była?[/img]
    trans-serwis
    Level 39  
    Oddaj ten samochód w ręce fachowca zanim narobisz szkód i niepotrzebnych kosztów.
    golf997
    Level 9  
    A macie namiary na fachowca z woj łódzkiego? Bo byłem u wielu i umieja tylko brac po 50 zl za komputer mowia mi blad 1166 i na tym sie konczy stad moje pytanie na tym forum.
    golf997
    Level 9  
    witam ponownie . macoe jeszcze jakies podpowiedzi co do mojego problemu bo bylem znowu u mechamika dalem 50 pln i znow nic . problem madal istnieje i zalacza sie na postoju po dodaniu gazu do 2 tus obrotow i przytrzymaniu przez 10 sek. ja mysle ze to jakis czujnik ale ktory hehe.
    golf997
    Level 9  
    Panowie a naoiszcie mi jak powiniej sie zachowywac diesel po odlaczeniu przeplywomierza. Obroty spadaja rosna dusi sie itp. Pytam bo jeden gosc polecil mi wyczyscic przeplywke kupilem taki preparat do czyscczenia i mi sie zdaje ze jest lepiej bo blad zalacza sie raz na dzien a nie jak przed czyszczeniem co 5 minut jazdy Z przeplywki lecial strasznie czarny brud. Moze to przeplywomierz gdzies kuleje ???
    A i jest w silniku jakis czujnik co odpowiada za moment obrotowy silnika. Bo moze jak jest to on moze przeklamuje i gryzie sie ze skrzynia???. Tak mi podpowiedzial mechanik ale zrobic nie zrobi bo nie bedzie ponosil odpowiedzialnosci hehe
    golf997
    Level 9  
    Dziekuje za pomoc nie wiem po co te fora zapychaja serwery jak nic nie mozna sie z nich dowiedziec.
    Pozdrawiam