Witam, posiadam auto Passat B5FL 2.0 AZM 115KM silnik 8-zaworowy, silnik idealny do gazu, a chciałbym zapytać o ustawiania do gazu? Sterowanie Zenith, reduktor acr-01 listwa wtryskowa Lovato taka czarna, temperaturę mam ustawioną na 30 stopni, czy to nie za mało, bo czasem z rana jak się przełącza w trakcie zmiany biegów, to poczuje się lekkie szarpnięcie. Czy może podnieść ja na 35 stopni? Po tych 30 stopniach chodzi przez 5s na benzynie, później załącza się pierwszy wtryskiwacz od gazu, sekunda przerwy, później drugi, sekunda przerwy, trzeci itd. Czy może zrobić dłuższe te przerwy?
Dodam, że wcześniej było tak, że po 30 stopniach i po 5 s od razu odcinało benzynę i załączało gaz, to jak silnik zimny, to zawsze gasł i bardzo było czuć to przełączenie z benzyny na gaz, aż silnik lekko spadał z obrotów nawet jak był gorący i to była taka mordęga dla silnika. Poprzednio miałem valteki które się już wysłużyły
Dodam, że wcześniej było tak, że po 30 stopniach i po 5 s od razu odcinało benzynę i załączało gaz, to jak silnik zimny, to zawsze gasł i bardzo było czuć to przełączenie z benzyny na gaz, aż silnik lekko spadał z obrotów nawet jak był gorący i to była taka mordęga dla silnika. Poprzednio miałem valteki które się już wysłużyły