Witam
Posiadam Vw Crafter 2,5 TDI 163km z 2007roku i mam kilka problemow:
Auto jedzie powyzej 2.000obr /min dopiero czuc jakby wstalo turbo
Chcialem zdiagnozowac ale oczywiscie powstaje drugi problem, nie moge sie polaczyc VCDsem przez zlacze OBD ...
I kolejny problem....
Zrobilem trase 1200km ciagle 100 / 110km/h i zauwazylem ze jak wrocilem i juz pod koniec gdy ruszalem autem lub stal na biegu jalowym i przygazowalem to kopci na bialo ( nie jest to olej z turbo itp) oliwy z silnika nie ubylo, ani nie przybylo, woda jest tak jak byla.
Zapach przypomina jak z WEBASTO.
Auto zostawilem na biegu jalowym 5 minut to az spod maski dym lecial i gdzies poleciala ropa bo mialem plame paliwa pod silnikiem. oczywiscie jak depnalem na jalowym to w ogole byl taki dym ze szok.
Chcialem podpiac komputer ale nie da rady.
Czy ktos ma jakies sugestie? najbardziej interesuje mnie to kopcenie.
pozdrawiam
Posiadam Vw Crafter 2,5 TDI 163km z 2007roku i mam kilka problemow:
Auto jedzie powyzej 2.000obr /min dopiero czuc jakby wstalo turbo
Chcialem zdiagnozowac ale oczywiscie powstaje drugi problem, nie moge sie polaczyc VCDsem przez zlacze OBD ...
I kolejny problem....
Zrobilem trase 1200km ciagle 100 / 110km/h i zauwazylem ze jak wrocilem i juz pod koniec gdy ruszalem autem lub stal na biegu jalowym i przygazowalem to kopci na bialo ( nie jest to olej z turbo itp) oliwy z silnika nie ubylo, ani nie przybylo, woda jest tak jak byla.
Zapach przypomina jak z WEBASTO.
Auto zostawilem na biegu jalowym 5 minut to az spod maski dym lecial i gdzies poleciala ropa bo mialem plame paliwa pod silnikiem. oczywiscie jak depnalem na jalowym to w ogole byl taki dym ze szok.
Chcialem podpiac komputer ale nie da rady.
Czy ktos ma jakies sugestie? najbardziej interesuje mnie to kopcenie.
pozdrawiam