temat się przewijał jak widziałem nie raz, jednak nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W w.wymienionym aucie sterowanie jest plusami, central pneumatyczny dwa druty z drzwi kierowcy... niby prosta sprawa - sterowanie centralnym z pilota podpiąć pod ww druty... jednak zauważyłem że zamki wpadają w jakies nieustalone stany, zarówno z kluczyka jak i z pilota. Pytanie do znawców tematu - co uruchamiam przekecając drugi raz kluczyk/podając drugi raz impuls - na zamknięcie i na otwarcie zamków? w obu przypadkach słychac pracę pompki, oraz najprawdopodobniej siłownika w klapie kufra, w aucie o którym pisze uszkodzony jest zamek kufra i nie ma zbytnio mozliwości sprawdzić czy sie w danej chwili otwiera czy jest zablokowany. Dodam tylko ze w pewnym momencie doszło do stytuacji, gdy nie mozna było otworzyć przednich drzwi, nawet po otwarciu zamka kluczykiem/pilotem. czyli stan jak przy próbie otwarcia drzwi "grzybkami" od środka przy zamkniętym, domkniętym aucie. Osobną kwestia jest sterowanie domykaniem szyberdachu - jak mniemam potrzeba długiego impulsu na domykanie żeby wysterować.Przy zamykaniu kluczykiem - drugie przekręcenie i przytrzymanie w tej pozycji domyka. Jak by ktoś coś wiedział - proszę o jakąś podpowiedź.