Ja chciałem się poradzić w tym temacie,otóż mam centrale integra 64 oraz gprs t2. Tak połączyłem centrale z modułem że styk przekaźnika w gprsie jest uzależniony od stanu centrali(załaczone czuw.-wył. czuwanie).I wszystko było by dobrze z uzbrajaniem i rozbrajaniem centrali z klawiatury i z telefonu gdyby nie fakt że w momencie ręcznego uzbrojenia centrala po odliczeniu czasu na wyjście dostaje sygnał z przekaźnika gprsu do załaczenia czuwania po wejściu 82, myślałem że podanie sygnału do uzbrojenia w czasie gdy centrala jest ubrojona nie ma znaczenia dla niej, okazuje się że powoduje to wyłączenia sygnału alarmu w klawiaturze strefowej INT SK.
Ustawiona jest jedna strefa.Dzięki takiemu sterowaniu gdy wysyłam sma do rozbrojenia to zawsze rozbroi i podobnie z uzbrojeniem.Nie znalazłem przyczyny dlaczego przy zdublowanym sygnale załacz czuwanie nie mam akustyki podczas alarmu z klawiatury strefowej.W gprsie wykorzystałem dwa wejścia do sterowania stykiem przekaźnika, a z centrali dwa wyjścia o typie 21.Czy ktoś mógłby mi poradzić jak usunąć tą usterkę?
Ustawiona jest jedna strefa.Dzięki takiemu sterowaniu gdy wysyłam sma do rozbrojenia to zawsze rozbroi i podobnie z uzbrojeniem.Nie znalazłem przyczyny dlaczego przy zdublowanym sygnale załacz czuwanie nie mam akustyki podczas alarmu z klawiatury strefowej.W gprsie wykorzystałem dwa wejścia do sterowania stykiem przekaźnika, a z centrali dwa wyjścia o typie 21.Czy ktoś mógłby mi poradzić jak usunąć tą usterkę?