Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra F 1.4 benzyna+LPG - dopóki jest benzyna nie jedzie na LPG

bartek8877 02 Jun 2013 11:50 3762 3
Relpol
    bartek8877
    Level 2  
    Witam serdecznie zwracam się z prośbą odnośnie mojej asterki. Pewien czas temu samochód zaczął delikatnie mówiąc wariować tzn. na benzynie strasznie dużo pali i masakrycznie kopci, po przełączeniu na gaz auto się dusi, dławi i nie ma siły jechać. Ktoś mi powiedział, że w momencie przełączenia na gaz auto może spalać gaz i benzynę jednocześnie ponieważ centralka nie odłącza wtrysku paliwa, czy jest to możliwe? Inna osoba stwierdziła, że należy wymienić centralkę z komputerem od gazu bo szwankuje, mam założony komputerek firmy D.T. Gas System. Najlepsze jest to, że na benzynie do póki jest w baku to na gazie nie będzie chodzić ale gdy benzyna się skończy normalnie na gazie funkcjonuje. Proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
  • Relpol
    emeryt2
    Level 42  
    Jak benzyna skończy się w baku , to na gazie normalnie chodzi!!!!

Maja racje podpowiadacze , zapala na dwóch paliwach , na gazie i benzynie.
    Po Twoim opisie zjawiska , sądzę ,że sam tego nie zrobisz. Daj na warsztat.
  • Relpol
    jokerro
    Level 34  
    jak masz jednopunkta to sciagnij obudowe wtrysku,zapal i wszystko bedziesz juz wiedział
    bartek8877
    Level 2  
    Witam wszystkich. Usterka w mojej astrze się rozwiązała. Okazało się mianowicie, że szwankował przekaźnik 12 V, 20-30A. Po podpowiedzi mechanika kupiłem nowy, wymieniłem i autko znowu odżyło.