Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

rozładowuje mi akumulator na postoju vw golf 2 1.8 pełen wtrysk

ciasteczkowygolfik 02 Cze 2013 14:43 2031 5
  • #1 02 Cze 2013 14:43
    ciasteczkowygolfik
    Poziom 2  

    witam mam problem z pradem w moim golfie . Alternator jest ok ma ładowanie ,akumulator tez jest ok . ale jednak gdy odpale auto i przejadę się kawałek to powinno naładowac akumulator , nie stety jest na odwrót jak zgaszę silnik i odpalę go jeszcze 2 razy max jeden za drugim . i aku wyładowany

    0 5
  • #2 02 Cze 2013 15:03
    olaf x
    Poziom 30  

    Zależy jaki to kawałek, jeśli parę kilometrów to na nic. Na rozruch zużywasz więcej niż się na takim odcinku doładuje. Po pierwsze pytanie czy akumulator ma swoją deklarowaną pojemność, bo możesz mieć jak w telefonie, ładujesz godzinę, a wystarcza na 3 minuty rozmowy - jest do wymiany. Żeby się tego dowiedzieć powinieneś wyjąć akumulator i doładować do pełna ładowarką, a potem sprawdzić czy wytrzymuje. Po drugie może coś na postoju ci wyładowywać, np. radio, lampka w bagażniku, jakikolwiek niestandartowy odbiornik, żeby się przekonać, trzeba na postoju z wyłączonym silnikiem i zamkniętymi drzwiami włączyć w szereg z akumulatorem amperomierz. Jeśli masz alarm i czujnik pod maska, w momencie pomiaru tez trzeba go przycisnąć tak jakby maska była zamknięta. Jeśli pobór jest w granicach 10mA to nie ma nigdzie złodzieja prądu. Jeśli i akumulator po naładowaniu ma swoja dobra pojemność i nigdzie nie ucieka pora zająć się obwodem ładowania.

    0
  • #3 02 Cze 2013 16:43
    ciasteczkowygolfik
    Poziom 2  

    akumulator jest w 100% ok . trzyma prąd elegancko próbowany w innym aucie i za każdym razem odpalał jak bym naładowany . nie posiadam żadnych alarmów i innych tego typu bajerów . sprawdzałem juz te wszystkie lampki i radia tez nie mam . Ale nie wiem czy to nie jest wina rozrusznika bo jak odpalam go nawet na kable z innego samochodu to czuć na rozrusznika taki opór i zaskok po półtorej sekundy .

    0
  • #4 02 Cze 2013 23:24
    olaf x
    Poziom 30  

    Moze być rozrusznik, może być padnięta dioda zaporowa w alternatorze, trzeba sprawdzić mostek, ew. wymienić regulator.

    0
  • #5 05 Cze 2013 11:01
    ciasteczkowygolfik
    Poziom 2  

    Już doszedłem co mi tak psoci z tym pradem :) w rozuszniku miałem wyrobione łożysko i uzwojenie ocierało momętami o osłonę rozrusznika robiła zwarcie i pyk . naprawiłem to i jest wszystko git :) dzięki za pomoc :)

    0
  • #6 05 Cze 2013 11:53
    morcin2
    Poziom 18  

    uważasz że jak odpalisz max 2x to akumulator jest dobry ? , poczekaj jak znajde baterie z komórki to ci podaruje.

    0
  Szukaj w 5mln produktów