Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Bosch SD1301B - nie pobiera wody /odpompowuje ciągle wodę

Miłek68 03 Jun 2013 09:07 6258 4
    Miłek68
    Level 10  
    Zmywarka BOSH SD1301B Nr.SRS43E12EU/04.
    Spalił się silnik pompy, wymieniłem go na własną rękę razam z pompą /jako zespół/, porobiłem sobie zdjęcia aby złożyć to wszystko z powrotem, bo kabli trochę było. Pierwsze mycie odbyło się O.K natomiast teraz coś szwankuje. Gdy skończy myć i nawet gdy zapali się End, cały czas pracuje jakby chciała odpompować wodę. Teraz znowu podczas rozpoczęcia mycia robi to samo + pali się kranik i nie potrafi pobrać wody.
    Ro123
    Level 9  
    Podobny objaw miałem przy "zamuleniu" filtra. Nie mówię o tym, którey jest na wierzchu, tylko takiego widocznego dopiero po rozmontawaniu zmywarki, na odpływie wody. Zrobił to fachowiec- ja nim nie jestem, stąd taki ogólny opis. Był tam tłusty szlam.
    Miłek68
    Level 10  
    Sprawdzę i tę informację , na razie udało mi się uruchomić zmywarkę poprzez odplokowanie mikrostyku z zabezpieczenia przed przeciekiem nie wiem co on tak się sam ciągle załącza , start jest jakby załatwiony . Czekam co zrobi się na końcu i czy jedno z drugim ma coś wspólnego. Zmywarkę raczej całą wyczyściłem, jak pojawi się ten sam problem przy End .sprawdzę ten filtr o którym pan pisze tylko gdzie on się znajduje ?
    Ro123
    Level 9  
    NIe pomogę Ci, bo jak przyszedłem, to zmywarka już była rozkręcona a fachowiec płukał tą część w łazience, ale z tego co pamietam to po lewej stronie na dole.
  • Helpful post
    Trull
    Level 28  
    Która pompa była wymieniana? Bo z tego co opisałeś masz wyciek. Woda zbiera się w postumencie i podniosła pływak co za skutkowało uruchomienie programu awaryjnego.