Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UPC Atlanta EPC 2203 a Linksys Wag200G

segasik 06 Jun 2013 00:25 999 2
  • #1
    segasik
    Level 8  
    Witam,
    Mam nastepujacy problem
    Na poczatku tylko wspomne ze Linsys jest Routerem Adsl wiec moze byc w tym pies pogrzebany, ale bardziej mi sie wydaje ze jest to cos zwiazane z DHCP
    Ale powoli.
    Mam router Atlanta, podpinam go do Linksysa po kablu, (do portu numer 1) na Linksysie jest ustawiony Brigde,
    Z portu nr 2 wychodzi kabel ethernetowy wpada do kompa, i smiga
    z portu nr 3 wychodzi kolejnty kabel ethe wpada do lapka i internet smiga
    Jezeli odpale WiFi na Linksysie, to wtedy dzieja sie cuda.. i urzadzenia dzialajce na WIFi maja bledne IP przydzielone (nie z tej grupy)

    Sprawa jest taka,
    laptop dzialał (naraz, Laptop + Dekstop) mi na kablu przez ten Router Wag200,
    slowo klucz dzialal, chcialem w nim aktywowac WIFI pozmienialem jakies ustawienia.. teraz juz nic nie działa..
    Laptop widzi siec, widzi PC ktory jest podpiety rowniez po kablu do tego routera (I na PC działa net normalnie) tylko ze w Lapku nie ma Neta...

    UPDATE: Jak w lapku ustawilem na karcie sieciowej ten sam MAC co ma karta na PC.. net działal.. ale.. tak dziwnie.. tak dziwinie jak sa 2 maci w jednej sieci

    Ja wiem ze to bylo poruszane kilka razy.. ale tez wiem ze działało mi to 2h temu xD i sobie zepsułem..
  • #2
    voitek1
    Level 39  
    Jak łączysz? UPC LAN do LinkSys WAN?
    Jeśli tak to pokaż ustawienia WAN i LAN z LinkSys
  • #3
    User removed account
    Level 1