Witam.Ja tez mam problem z Canon MP 520 nie drukuje czarny tusz z tym że przy teście dysz normalnie drukuje wszystkie kolory łącznie z czarnym a gdy chce drukować tekst w kolorze czarnym to wychodzi czysta kartka .Pomóżcie co mam robić.
Ok, a kopiowanie cz-b działa?
To się stało nagle, czy np. po zmianie systemu operacyjnego?
Niestety, czasem tak się robi w Pixma'ch
Można zaznaczyć druk bez marginesów (i wybrać papier zwykły), ale to będzie żarło kolory, i drukowanie będzie trwało dłużej.
Jeśli drukarka jest nadal na gwarancji (i nie były używane zamienniki) to oddaj na gwarancję. Jeśli drukarka jest już po gwarancji (lub były używane zamienniki) to możesz wejść w tryb serwisowy i zresetować EEPROM, może jakimś cudem elektronika się odetka.
Reset EEPROM zrobisz podobnie jak na tym filmie, ale w 0:28-0:31 "stop/resume" wciskasz 3x zamiast 4x.
P.S. Dla świętego spokoju możesz podrzuć skan testu dysz.
Resetowałem wg wytycznych i EPROM i nic. Udrażniałem głowicę płynami żółtym OCP i Nozzle Rocket i w myjce ultra dźwiękowej i nic. Drukuje tylko czarny. Koloru brak. Podpinałem 5 głowic i nowe kartridże, które nigdy nie były używane i efekt taki sam. W czym może być problem? Ktoś może pomoże ?
Czyżby śmietnik ? To jak z tą ekologią i elektrośmieciami jak z DPF-em w dieslach.