Witam
Od dłuższego czasu poszukuję prostego sposobu na połączenie jednego z moich programów z moim serwerem FTP. Chciałem znaleźć jakiś gotowy skrypt i zmodyfikować go do swoich potrzeb, jak się domyślałem wygooglać można przynajmniej kilkanaście gotowych skryptów. Jednak nigdy nie jest za łatwo, znalazłem i zdecydowałem się na skrypt napisany z użyciem WinInit:
Skrypt jest prosty i przejrzysty, taki jak potrzebuję jednak kompilator (Dev-C++) cały czas atakuje mnie masą błędów i nie wiem jak z tym sobie poradzić:
Potrafi to ktoś naprawić? Ewentualnie może ktoś ma jakiś podobny działający skrypt
A przy okazji mam jeszcze jedno pytanko, dlaczego biblioteka WinInet jest ładowana w taki sposób: #pragma comment (lib, "Wininet.lib")
A nie poprzez #include ? To tylko tak przy okazji bo pierwszy raz spotkałem się z takim zapisem

Code: cpp
Skrypt jest prosty i przejrzysty, taki jak potrzebuję jednak kompilator (Dev-C++) cały czas atakuje mnie masą błędów i nie wiem jak z tym sobie poradzić:
Code:
C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o ftp.cpp:(.text+0x40): undefined reference to `InternetAttemptConnect@4'
C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o ftp.cpp:(.text+0x9d): undefined reference to `InternetOpenA@20'
C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o ftp.cpp:(.text+0x11e): undefined reference to `InternetConnectA@32'
C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o ftp.cpp:(.text+0x167): undefined reference to `FtpGetFileA@28'
C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o ftp.cpp:(.text+0x17e): undefined reference to `InternetCloseHandle@4'
C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o ftp.cpp:(.text+0x18c): undefined reference to `InternetCloseHandle@4'
d:\programy\dev-cpp\mingw32\mingw32\bin\ld.exe C:\Users\Eufor\AppData\Local\Temp\ccXPIjN5.o: bad reloc address 0x0 in section `.ctors'
d:\programy\dev-cpp\mingw32\mingw32\bin\ld.exe final link failed: Invalid operation
C:\Users\Eufor\Desktop\collect2.exe [Error] ld returned 1 exit status
Potrafi to ktoś naprawić? Ewentualnie może ktoś ma jakiś podobny działający skrypt

A nie poprzez #include ? To tylko tak przy okazji bo pierwszy raz spotkałem się z takim zapisem